Укрпошта презентує благодійну поштову марку до Дня памʼяті загиблих Героїв

     До Дня пам’яті загиблих Захисників України, 29 серпня, Укрпошта анонсувала випуск благодійної поштової марки «Вічна памʼять!». Її спецпогашення відбудеться у всіх регіонах країни. Тираж складе 500 тисяч екземплярів, у кожному – по 5 марок. Кошти, виручені від продажу, підуть на підтримку родин українських Захисників. До поштової марки випущено конверт «Перший день». Відсьогодні, 28 серпня, в поштовому маркеті відкрито передзамовлення на марковий аркуш. Про це інформує пресслужба Укрпошти.

     – На нашу долю знову випали надскладні випробування повномасштабна війна, в якій наша країна змагається за незалежність, самозбереження й самоідентифікацію. Ми, на превеликий жаль, щодня отримуємо звістки з фронтів про поранених і загиблих захисників та захисниць. Завдання кожного, хто знаходиться в тилу, шанувати пам’ять героїв, проявляти увагу й допомагати їхнім сім’ям, – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

      Ескізом до присвяченої Дню пам’яті поштової марки стала робота «Журба» (2016 рік) заслуженого художника України Олега Шупляка. На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а в небі над ним журавлі летять у вирій. У давньоруській міфології вирій вічно зелений і сонячний край, де мешкають душі померлих.

      – Ця дата встановлена для вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій російсько-української війни на сході країни – Іловайську трагедію. Смертельний для наших захисників «зелений коридор» пролягав тоді через поля соняхів, тож символом Дня пам’яті загиблих захисників України стала квітка соняшника. Широкомасштабне вторгнення росії 24 лютого 2022 року спричинило нову хвилю героїзму, стійкості захисників України та, на превеликий жаль, болючих втрат. Наша пам’ять про них – світла, вдячність їм – безмежна, шана – найвища. Пам’ятаємо і пам’ятатимемо! – наголошують в Укрпошті.

      Додають, що кожен може придбати одночасно не більш як 10 маркових аркушів. Оформити передзамовлення можна за посиланням. Відправлення поштових марок розпочнеться з 29 серпня після введення випуску в обіг.

     В Укрпошті нагадують, що усі охочі попередньо можуть купувати конверт «Перший день». Його відправлення, на відміну від марок, здійснюватиметься за фактом замовлення.

     Власники філателістичних абонементів вже отримали посилання на оплату цього поштового випуску на свої електронні скриньки, яке активне до 28 серпня включно.

     Шануємо світлу памʼять українських Героїв, які віддали найцінніше власне життя у боротьбі за незалежність та мирне небо для кожного з нас.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11