Неллі Чуканівська порадувала «золотом» перемоги на міжнародному турнірі з висотних стрибків у воду

     З 11 по 14 серпня у Словенії проходили міжнародні змагання сезону-2023 серед дорослих та юніорів у дисципліні high diving – висотні стрибки у воду. Україну на турнірі представляли спортсмени з Дніпропетровщини: наша землячка 16-річна Неллі Чуканівська, 13-річний Дмитро Вишиванов та старший тренер збірної України з хайдайвінгу Олег Вишиванов. Наші стрибуни вразили глядачів неймовірним виступом, підтвердивши лідерство українських спортсменів у цьому виді на європейському рівні. Про це повідомляє спортивна команда «Висотні стрибки у воду України».

     Турнір відбувався у мальовничому містечку Мост-на-Сочі, яке розташоване на скелястому гребені над злиттям річок Соча та Ідрійця. Зараз на цих історичних місцях встановили платформи, з яких стрибають у воду спортсмени-хайдайвери.

     Юніори стрибали з платформи, встановленої на висоті 12,5 метрів, а дорослі з висоти 18,5 метрів.

     Неллі Чуканівська змагалася серед дорослих спортсменок і перемогла! У неї – золота медаль та кубок змагань!

      – Неллі Чуканівська продемонструвала два стрибки з висоти 18,5 м з високим коефіцієнтом складності, які судді оцінили в 9,0; 9,5 та 10 балів! – розповів її тренер Олег Вишиванов.

     Довідково. Міжнародна аматорська федерація плавання FINA, «World Aquatics» розвиває хайдайвинг з метою введення цієї дисципліни в систему Олімпійських ігор у майбутньому.

     – Результати виступу української збірної просто вражають: золота медаль у 13-річного Дмитра Вишиванова, кубок та «золото» у Неллі Чуканівської, яка виступала серед дорослих! – наголосили очевидці подій.

     Нагадаємо, Неллі – наша землячка, вихованка КДЮСШ «Манганіт», тренер – Анастасія Янченко. Вітаємо нашу талановиту спортсменку, її батьків, тренерів та наставників! Бажаємо і надалі підкорювати спортивні та життєві висоти, встановлювати власні рекорди і гучно демонструвати всьому світу, що означає український дух Перемоги, який плекається з самого дитинства!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11