Постраждалі від війни українці можуть отримати безоплатну психологічну підтримку

Національна асоціація психологічної допомоги створила лінію підтримки для всіх, хто постраждав від війни. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За даними Міністерства охорони здоров’я, близько 60% українців потребують психологічної допомоги. Адже щодня люди стикаються з різними викликами війни – втрачають життя та здоров’я, домівки, роботу.

У таких умовах надзвичайно важливо зберегти психічне здоров’я, адже погодьтеся, кожен з нас, де б він не знаходився, переживає стрес. Але якщо одна людина може впоратись з цим станом, самостійно перебороти його, то інша потребує кваліфікованої допомоги та підтримки.

Саме для цього й була запущена безоплатна гаряча лінія, котру ініціювала Команда Національної психологічної асоціації.

Така лінія працює у двох форматах – через аудіо- та відеозв’язок. Психологічну підтримку надають кваліфіковані фахівці. Кожен з них пройшов спеціальне навчання з кризових психологічних інтервенцій та травмотерапії.

Психологи, які працюють на лінії, мають відповідний досвід роботи та дотримуються етичних стандартів. Важливо й те, що всі звернення – абсолютно конфіденційні.

Кожен охочий українець може зателефонувати за номером 0-800-100-102, дзвінки безкоштовні, щодня з 10.00-20.00. Адміністратор лінії прийме дзвінок, визначить зручний формат роботи (аудіо чи відео) і скерує до вільного психолога на лінії. За необхідності фахівці лінії можуть перенаправити людину до спеціалістів суміжних спеціальностей.

У відомстві додають, що таку допомогу можуть отримати і ті українці, які наразі перебувають за кордоном. Дізнатися інформацію стосовно міжнародних гарячих ліній можна за посиланням.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11