1 серпня, Дніпропетровщина: на Нікопольщині доба минула без обстрілів. Регіон оплакує невинних жертв ракетної атаки у Кривому Розі

Кривий Ріг – у жалобі за загиблими внаслідок ракетних ударів. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак доповів, що вчора ввечері була завершена пошуково-рятувальна операція у Кривому Розі, і тепер на місці трагедії працюють комунальники.
За словами керівника, вчорашній день став чорним для нашого регіону, адже російські окупанти завдали два ракетні удари по мирному місту: один прийшовся на навчальний заклад, інший – багатоповерхівку. Смертоносні ракети обірвали життя 6 людей. Серед жертв 10-річна Даша. Дівчинка нещодавно повернулась з-за кордону, куди разом із мамою виїхала від війни. Але їхні життя обірвалися в рідному місті. Ще однією загиблою стала працівниця лабораторії освітнього закладу, куди влучила ворожа ракета.
Понад 80 людей – постраждали. І у обох списках є діти… У лікарнях залишаються 19 людей. Усі – в стані середньої тяжкості.
Навколо епіцентрів влучань не обійшлося без руйнувань. Понівечені адмінбудівля, 5 житлових висоток та 12 автівок. Вже вивезено 317 тонн будівельних уламків.
Керівник Дніпропетровщини особисто побував на місті трагедії та побачив злагоджену роботу ДСНСників, правоохоронців, нацгвардійців, медиків, волонтерів, представників місцевої влади та просто небайдужих людей.
У горі українці ще більше об’єднуються. Та хіба й можна лишатися байдужим, коли бачиш, як російські ракети забирають безневинні життя. Дякую всім і кожному, хто працював на місці трагедії. Наша нація ДУЖЕ сильна. Ми переможемо. І покараємо винних у нашому спільному горі. Співчуття тим, для кого світ померкнув…

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що внаслідок ворожих ударів у Кривому Розі 32 квартири знищено вщент, ще 37 сильно пошкоджено.
До поліції щодо пошкоджень осель звернулось 257 людей. На місці події працювали психологи, допомогу надано 88 постраждалим.
Скалічені долі. Рани, які не можна вилікувати. Вкотре країна-терорист показала своє справжнє обличчя. Не пробачимо й ніколи не забудемо. Кожен окупант, який віддавав та виконував злочинні накази, буде покараний. І не знатиме спокою, ані на землі, ані у пеклі, – впевнений Микола Васильович.

На Нікопольщині – без обстрілів. Про це повідомив очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. Посадовець закликав уважно ставитися до сигналів повітряної небезпеки, а також побажав всім мешканцям регіону тихого та гарного дня.

Допомога постраждалим від ракетної атаки у Кривому Розі. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що одразу ж після вчорашньої ракетної атаки у місті було розгорнуто штаби для надання допомоги постраждалим криворіжцям. Там люди могли отримати всю необхідну допомогу – їжу, воду, допомогу з розселенням.
Олександр Юрійович доповів, що також у штабах люди мають змогу написати заяви на матеріальну допомогу від міста. Станом на вчорашній вечір було прийнято 240 таких заяв. Окрім того, спеціалісти Центру «Віза» допомагають оформити заявки через «Дію» на отримання компенсації від держави. Також у їхній компетенції – допомога з відновленням документів та іншим.
Посадовець повідомив, що для ліквідації наслідків ударів були задіяні усі необхідні комунальні служби, створено 15 оперативних бригад, надано всю необхідну техніку та матеріали. Вони будуть працювати у режимі нон-стоп цілодобово.
На жаль, загроза повторних ударів залишається дуже високою по всій території Україні. Тому бережіть себе та своїх близьких! як завжди зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші незламні Збройні Сили та нашу Перемогу! Вона обов’язково буде за нами! – закликав Олександр Вілкул.

Сьогодні у Кривому Розі – день жалоби. Ми висловлюємо щирі співчуття місту та його мешканцям. Всім серцем підтримуємо кожного, хто постраждав чи втратив близьких. Віримо, що розплата обов’язково наздожене винних за скалічені долі та безневинно вбитих українців.
Разом вистоїмо, продемонструємо свою незламність, обов’язково виженемо окупантів та відновимо мир на рідній землі!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11