Державні виплати мешканцям регіону на ремонт пошкодженого житла сягнули майже 12,5 млн грн

Мешканці Дніпропетровщини, житло яких постраждало внаслідок бойових дій, мають право отримати кошти на його ремонт. Про це, а також про те, як правильно подати заявку на таку допомогу, розповіли в обласній військовій адміністрації.
Перш за все, варто нагадати про те, що в державі дії програма «єВідновлення». Вона спрямована на виплату грошової компенсації власникам постраждалих квартир та будинків. Її сума складає до 200 тис грн. Ці гроші можна витрачати на придбання будівельних матеріалів, а також сплачувати послуги підрядників, що будуть виконувати ремонтні роботи. Про це повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОВА Валерія Гаркуша.
Як правильно подати заявку на отримання грошової допомоги?
Спочатку людина повинна повідомити про пошкоджене майно у ЦНАП або через додаток «Дія». Обов’язково слід вказати інформацію про об’єкт та описати наявні пошкодження. Важливо додати фото і контактні дані.
Наступний крок – складання заяви на виплату. Після того, як вона буде опрацьована, відбудеться огляд житла спеціальною комісією. Фахівці оцінять збитки та визначать розмір допомоги.
У цей час власник житла має підготувати наступні документи:
Про право власності на житло;
Довідку про несудимість;
Паспорт;
Картку платників податків.
Окрім того, треба буде відкрити спеціальний рахунок «єВідновлення» в одному з банків-учасників програми. Саме туди будуть зараховані компенсаційні кошти.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11