БЗАФ гідно пройшла перевірку з охорони праці. Над чим ще треба попрацювати фабричникам перед запуском?

Не дивлячись на складну ситуацію, наше підприємство продовжує працювати, міцно тримаючи економічний фронт. День за днем колективи підрозділів, задіяних у виробничому процесі, наполегливо крокують до виконання своїх задач. Вже зовсім скоро до них доєднається і Богданівська збагачувально-агломераційна фабрика (БЗАФ), яку очолює Вадим Гибало. Днями туди завітала комісія спеціалістів Відділів охорони праці та пожежної безпеки, а також головного енергетика під керівництвом директора Юрія Голова. Фахівці здійснили перевірку фабричного обладнання, а також відповідності норм ведення документації. За результатами виголосили свій вердикт. Подробиці цього важливого візиту вже знають кореспонденти «ЗМ».

По-перше, варто сказати про те, що у серпні на БЗАФ планується розпочати ремонтні заходи. Вони необхідні для того, щоб підтягнути проблемні моменти, аби у вересні повноцінно запустити фабрику в роботу з виготовлення агломерату. Ось чому перед початком ремонту фахівці з охорони праці оглянули ключове виробниче обладнання, а також фабричні будівлі.

Перед початком перевірки комісія відділу охорони праці заслухала начальника фабрики. Вадим Гибало акцентував на тому, що наразі гостро стоїть питання забезпечення фабричників спецодягом та взуттям, а також індивідуальними засобами захисту. Окрім цього, за словами Вадима Вікторовича, покрівлі промислових будівель, розташованих на території підрозділу, вимагають проведення ремонту.

Керівник фабрики висловив сподівання на сприяння у  вирішенні проблемних моментів.

Після цього відбувся огляд фабричних локацій. Так провідний інженер з експлуатації та ремонтів відділу головного енергетика Дмитро Дрозд перевірив розподільні пристрої 4кВ та 6кВ. Фахівець зазначив, що в цілому проблеми є, але вони не критичні. Так основними недоліками, виявленими перевіряючим, стала нестача освітлення та необхідність проведення ремонту кранів. Але в цілому, позитивних моментів також вистачає.

Не дивлячись на те, що фабрика тривалий час не працювала, спеціалісти слідкували за утриманням обладнання. Так всі позначення на місцях є, кабелі укладені так, як потрібно, все згідно проєктів. Трансформатори в гарному стані: вони вчасно обслуговувалися, їхні випробування проведені згідно графіків. Можу додати, що й документація ведеться справно, – зазначив Дмитро Дрозд.

За його словами, першочергове завдання для фабричників полягає у налагодженні системи електропостачання, а саме виконанні «нарізки» провода на повітряних лініях БОФ1-БОФ2. Ці роботи найближчим часом будуть виконуватися спільно з фахівцями Цеху мереж та підстанцій.

Начальник відділу доглядача будівель і споруд Ольга Калюх здійснила огляд будівель фабрики. Спеціаліст відзначила, що, незважаючи на те, що ці обєкти далеко не нові, колектив прагне підтримувати їх в належному стані.

Саме тому зараз в планах виконати ремонт покрівель над агломашиною, пульпонасосною АОФ та складом готової продукції. Окрім того, маємо певні проблеми по галереях, але найближчим часом розпочнеться робота з їхнього вирішення, доповіла Ольга Сергіївна.

Підбив підсумок проведеної перевірки директор з охорони праці Юрій Голов. Він відзначив, що вся інформація, яка повинна бути на стендах, в належному стані, і це не може не радувати. Разом з тим керівник звернув увагу на необхідність перевірки всіх наявних вогнегасників та їхнього перезарядження, а також в заміні ящиків для піску на металеві. Але в цілому фабрика гідно витримала перевірку.

Юрій Олександрович подякував керівнику та колективу БЗАФ за те, що навіть попри невелику кількість персоналу, на фабриці підтримується порядок:

Сьогодні я побачив гарний початок підготовки до запуску. Так тримати!

Наостанок слід додати, що наступний візит комісії відділу охорони праці відбудеться до цього агломераційно-збагачувального підрозділу перед плановим запуском. Саме тоді буде перевірено ступінь усунення виявлених недоліків. Важливим моментом стане контроль коректності функціонування та комплектність вантажопідйомних механізмів, який проведе начальник бюро з нагляду за вантажопідйомними механізмами та підйомниками Сергій Побережнюк, в тому числі будуть проінспектовані підкранові шляхи за участі спеціалістів відділу доглядача будівель і споруд. Окрім цього, фахівці виконають необхідні заміри.

І тільки після того, як спеціалісти впевняться, що все гаразд, фабрика повноцінно почне працювати та видавати на-гора перші тонни агломерату.

Тож ми бажаємо колективу БЗАФ успіхів у підготовці до запуску та віримо, що вони докладуть максимум зусиль задля того, щоб додати у скарбничку досягнень комбінату ще одну, таку важливу виробничу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11