Російські загарбники активізували повітряний терор

     Уночі 19-го липня 2023 року окупанти атакували об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти крилатими ракетами повітряного, наземного та морського базування, а також іранськими ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Основний напрямок удару – Одещина. Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

     За інформацією військових, протягом кількох хвиль атак противник застосував 16 крилатих ракет морського базування «Калібр», 8 крилатих ракет Х-22, 6 крилатих ракет «Онікс» та 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

     У повітряному бою наші вартові неба знищили 37 повітряних цілей:

    • 13 крилатих ракет «Калібр»;
    • 1 керовану авіаційну ракету Х-59;
    • 23 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

     Ракети Х-22 та «Онікс» поцілили по інфраструктурі Одеської області.

      Крім того, із ранкового зведення Генштабу стало відомо, що ворог завдав 80 авіаційних ударів та здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнування і промислових об’єктів, житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури.

     Українські оборонці у відповідь завдають потужних ударів по окупантах. Наша авіація за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – по зенітно-ракетних комплексах ворога.

    Ракетники й артилеристи уразили 1 ворожий пункт управління, 1 зенітно-ракетний комплекс, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 склади боєприпасів та 3 станції РЕБ.

     Сили оборони України продовжують визволяти рідну землю. У ході важких боїв загарбники чинять потужний опір, активно застосовують резерви, однак зазнають величезних втрат. За минулу добу вороже військо позбулося 470 осіб особового складу та понад сотню ворожої техніки, зокрема 31 артилерійську систему.

     Підтримуємо наших найкращих у світі Захисників! Молимося за вас, віримо у Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11