Велика подяка всім, хто долучився до будівництва водозабору та відновлення водопостачання у місті

4-го липня голова правління Покровського ГЗК Сергій Шуваєв провів виїзну нараду на місці будівництва системи водозабору для відновлення централізованої подачі водопостачання мешканцям нашого міста. У нараді взяли участь: технічний директор підприємства Віктор Бондарець, головний інженер Юрій Коркодола, головний механік Віталій Ємельянов, начальник виробничо-технічного відділу Сергій Котій і головний технолог Лев Куцевол. Присутні відзвітували керівнику комбінату про те, які роботи виконали і що ще залишається. Продемонстрували і гідний результат, якого вдалось досягти завдяки злагодженій роботі колективу комбінату, фахівців міськводоканалу та інших комунальних підприємств, підрядної організації та представників бізнесу.


Як зазначив Віктор Бондарець, 14-го червня, на нараді за участю міського голови Олександра Шаповала, а також керівників та спеціалістів комбінату і місьководоканалу, було прийняте рішення про необхідність будівництва водозабору для відновлення централізованого водопостачання у Покрові. За словами технічного директора, після отримання результатів аналізу води одразу стартували роботи з будівництва водозабору.

З 16-го червня у цілодобовому режимі колективи нашого підприємства разом з міськводоканалом, іншими комунальними службами, підрядною організацією, за підтримки місцевої влади і приватних підприємців, почали будівництво.

Як зазначає головний інженер Юрій Коркодола, з самого першого дня всі задіяні служби нашого підприємства почали виконувати свої визначені завдання задля однієї спільної мети – відновлення централізованого водопостачання в місті.

  • Раніше ми ніколи не виконували таких робіт. Дуже багато рішень та дій узгоджувались та приймались на місці, в оперативному режимі. Насосне обладнання треба було зняти з установок Олександрівської збагачувальної фабрики. Кожна потребувала допрацювання і виготовлення нових комплектуючих елементів, металоконструкцій. Ці роботи виконували бригади Ремонтно-механічного цеху, а також монтаж насосних установок та понтону для плавучих насосів. Навантаження на фахівців цього підрозділу було дуже велике. Значний обсяг робіт виконали і наші енергетичні служби на чолі з головним енергетиком Павлом Літуном. Їм треба було демонтувати та встановити електроопори, підключитись до високовольтної лінії та побудувати нову 6 кВт для підключення до коплектної трансформаторної підстанції з метою заживлення всього необхідного обладнання. Головну функцію у вирішенні енергетичних питань виконували працівники Цеху мереж та підстанцій. Їм допомагали колеги з Електроремонтного цеху та Центральної енерголабораторії. Не змогли б ми обійтись і без техніки та її керманичів з Автотранспортного цеху. Перевезення всіх необхідних матеріалів та обладнання, звезення та будівництво дороги, дамби для встановлення насосних установок – все це виконували наші автомобілісти. Будівельники демонтували та змонтували плити для майданчика, на який встановили насоси. Не можна не сказати і про фахівців ОЗФ, які допомагали вводити в роботу насосні установки. Ось такою дружною командою з колегами із інших підприємств та організацій день за днем ми без зупинок працювали аж до 29-го червня, коли в труби нарешті зайшли перші куби води, – розповідає головний інженер.



Наразі в місці водозабору триває фінальний етап введення в експлуатацію другої насосної установки.

Оцінивши ситуацію на місці, керівник комбінату Сергій Шуваєв, був вражений масштабами виконаних робіт і висловив вдячність всім службам, які були причетні до їх виконання.

  • Я дійсно вражений великим об’ємом робіт, який був виконаний протягом 13 днів. За такий короткий термін працівники комбінату разом з усією залученою командою зуміли втілити у життя по суті новий проєкт. Я пишаюсь нашими спеціалістами і надзвичайно вдячний кожному з них та всім причетним, які долучились до цієї місії, – акцентував голова правління.

Ми приєднуємось до слів Сергія Павловича і вважаємо своїм боргом назвати кожного працівника нашого підприємства, який зробив свій внесок у цю соціально важливу справу.

Ремонтно-механічний цех: Євген Великий, Олександр Іващенко, Євген Компанієць, Володимир та Євген Кунахи, Анатолій Лібусь, Ігор Міцинський, Олександр Неділька, Анатолій Пукович, Дмитро Романченко, Сергій Стрункін, Владислав Сичевський, Олег Харенко, Олександр Шелков, Руслан Кирпа, Дмитро Кравченко, Олександр Легун, Володимир Найдьон, Юрій Сухомлинов, Денис Чернецький, Даніло Салівонов, Олександр Куглер, Олександр Кудряшов, Сергій Грицай, Анатолій Купріков, Олександр Васильєв, Іван Батурін, Артем Маркоч, Олексій Луговський, Сергій Лущицький, Андрій Ковальчук, Юрій Панчук, Анатолій Буригін, Андрій Філатов, Богдан Лєнівов, Кирило Авраменко, Ростислав Сметанін, Олександр Скрильніков, Андрій Проскура, Андрій Якушев, Дмитро Слабко, Андрій Кувалдін, Вадим Демниченко, Андрій Кузнєцов, Сергій Гайтан, Андрій Климкович, Ілля Тараниченко і Володимир Береда.


Цех мереж та підстанцій: начальник дільниці мереж Андрій Буховський, майстри дільниці – Зоя Нємцева та Олександр Панов, електрослюсарі – Іван Гафич, Геннадій Ігнатенко і Вячеслав Нетребко.


Автотранспортний цех: водії технологічного транспорту – Сергій Калепка, Віталій Козак, Олександр Єрмоленко, Віктор Хорунжий, Володимир Байчук, Геннадій Кондрат, Геннадій Крутінь, Сергій Хожемпа, Віктор Карман, Олег Щебетун, Володимир Карлик, Віталій Косенко, Володимир Свинцов, Віктор Левченко, Віталій Зелик, Олег Мусієнко, Володимир Руденко, Петро Заверюха, Михайло Яковенко; машиністи бульдозеру: Ігор Гуржій, Микола Піскоха, машиніст навантажувача Олександр Чуб, машиніст екскаватора-навантажувача Сергій Яремко; машиністи крану: Руслан Науменко, Владислав Кожемяка, Леонід Власенко, Олег Садовий; водій автовишки Євген Цупіло, водії вантажного автомобіля – Володимир Мощенко і Павло Скупейко; машиністи грейдера – Віктор та Віталій Коняєви; водії трейлера – Віталій Оніщенко та Віктор Сердечний.


Олександрівська збагачувальна фабрика: начальник дільниці водошламового господарства Володимир Івлєв, слюсарі – Анатолій Поліщук і Володимир Терещенко.

Спеціалісти Електроремонтного цеху, які займались технічним обслуговуванням трансформаторної підстанції та перемикаючого пункту, монтажем та підключенням електрообладнання: електрик дільниці Іван Ковалевський, електромонтер Геннадій Кобринь, електрослюсар Юрій Ігнатенко.

Працівники Центральної енерголабораторії перевіряли центровку та виконували замір вібрації насосів, перевіряли релейний захист та монтаж вузла обліку: начальник групи релейного захисту та автоматизації Андрій Сопов, електрослюсарі – Віктор Куницький та Андрій Димарчук.


Спасибі вам, шановні колеги, за вашу роботу, а також кожному, хто долучився до її виконання. Тепер залишилось, щоб люди з повним розумінням та відповідальністю поставились до споживання води, яка тече з крану завдяки команді, котра цілодобово працювала задля цього. Покровчани мають зрозуміти, що воду включили, але колектив водоканалу і досі займається стабілізацією її подачі. Цей процес вимагає економного споживання і колективного розуміння всієї серйозності ситуації. Не треба одночасно поливати городину, прати одяг та приймати душ або ванну. Таке нераціональне використання води може призвести до обмеження її подачі і зруйнувати всю схему, яку так старанно вибудовували десятки працівників.

Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11