На комбінаті підвели підсумки роботи за червень

Перший місяць другого літа в умовах війни для нашого підприємства пройшов дуже швидко – в турботах, проблемах та пошуках шляхів їх вирішення. Справжнім викликом для всіх, у тому числі і працівників комбінату, стали наслідки підриву російськими терористами Каховської ГЕС. Цей теракт з боку ворога наробив багато лиха для 4 областей України: Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської. Для мешканців Нікопольщини він обернувся відсутністю централізованого водопостачання, яке стало неможливим через різке падіння рівня води у водосховищі. Цей виклик і став ключовим для виробничих буднів підприємства, але поряд з ним виконувались й інші завдання.

Питання №1 – забезпечення підрозділів питною водою та участю у відновленні централізованого водопостачання. Над вирішенням цієї задачі протягом 3 тижнів працював весь колектив нашого підприємства. У першу чергу в оперативному режимі були закуплені кубові ємності для води, які розставили по всіх підрозділах. За заявками цехів, їх заповнювали водою зі свердловини, яку підвозили автоцистернами з АТЦ. Ця техніка також була задіяна на підвезенні води до загальноміських пунктів видачі.

Паралельно, разом з місцевою владою і Покровводоканалом, розробили план відновлення централізованого водопостачання, який став дієвим. Для його реалізації були задіяні служби головного інженера, головного енергетика, а також працівники Ремонтно-механічного, Ремонтно-будівельного, Автотранспортного й Електроремонтного цехів, Цеху мереж та підстанцій, а також Ццентральної енерголабораторії. Їхня злагоджена робота стала вагомим внеском у велику і важливу справу, яку виконували (і ще продовжують це робити) для того, щоб з 2-го липня жителі міста побачили воду у кранах.

Голова правління Сергій Шуваєв особисто висловив подяку всім колективам, які працювали і працюють над відновленням та стабілізацією подачі централізованого водопостачання у Покрові.

Докладніше про те, які саме роботи були виконані нашими працівниками і хто брав участь в реалізації цього проєкту, читайте в наших наступних публікаціях.

Виробництво. Якщо говорити про основні підрозділи, то в червні в роботах з видобутку руди був задіяний лише один окисний кар’єр – Північний. Власне, у липні ситуація залишиться незмінною. Якщо верхній р/к №6 та крокуючі екскаватори виконали свої планові завдання, то нижні р/к №4 так і не зумів упоратись з цим через чисельні аварійні зупинки. До речі, наприкінці червня у цьому підрозділі стартував капремонт ЕК №173, який продовжується і в липні.

Ремонтні роботи, в рамках підготовки обладнання до запуску, у червні проводились на Чкаловській збагачувальній фабриці та Дільниці магнітної сепарації №2. Для виконання цих завдань залучались бригади РМЦ та власне працівники зазначених підрозділів. Під час нашого візиту на ДМС №2 разом з фахівцями з охорони праці за ремонтом металоконструкцій ми застали бригаду ремонтників у такому складі: слюсарі Олег Шуліка та Сергій Шкутенко, електрогазозварник Сергій Овчаренко. Наразі питання стосовно запуску цих двох підрозділів у липні залишається відкритим. Бомбаром для прийняття позитивного рішення є здорожчання вартості електроенергії та значне скорочення об’ємів реалізації готової продукції.

Богданівська збагачувальна фабрика зупинена, але продовжує працювати над відновленням сучасної системи пилогазоочищення (ПГО). До «мозкового центру», який дав збій ще під час роботи фабрики, нас провів начальник БЗАФ Вадим Гибало. Він розповів, що вихід з ладу нового німецького частотного перетворювача створював проблеми для роботи фабрики. Доводилось запускати її на застарілій системі, яка вже фактично відпрацювала свій ресурс.

Вадим Вікторовича пояснив, що частотний перетворювач змушує рухатись нагнітач сучасної системи ПГО, тому без нього вона не може функціонувати:

Частотний перетворювач являє собою складний інтелектуальний центр, можна навіть сказати «мозок машини» ПГО. Подібних частотників дуже багато в Казахстані, Іспанії, Італії, а в Україні саме такого зразка він один – у нас. Для того, що знайти причину несправності, ми звернулись до виробників, які відмовляються їхати до нас через безпекову ситуацію в регіоні. Але ми знайшли спільний вихід – працюємо онлайн. Хочу сказати, що це у нас виходить досить успішно. Сподіваюсь, що невдовзі питання буде вирішене позитивно спільними зусиллями. Тим паче, в комплект до нового частотного перетворювача вже закупили ротор.

На завершення нашої виробничої екскурсії територією БЗАФ ми завітали до їдальні, якою завідує Ірина Пахолюк. Під її керівництвом шеф-кухар Світлана Швець, кухар-кондитер Віра Опечанська та кухробітник Людмила Опечанська щодня готують смачні кондитерські вироби та напівфабрикати у вигляді пельменів, вареників, котлет, голубців тощо для працівників підприємства.

Так живе комбінат сьогодні – у наполегливій праці заради переможного результату.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11