Укриття навчальних закладів Дніпропетровщини оснащують роутерами

Вже другий рік поспіль багато українських школярів не ходять до школи. Якщо говорити про Дніпропетровщину, то заклади середньої освіти з початком війни закритті для офлайн відвідування. Всі ми розуміємо, що очна освіта необхідна підростаючому поколінню, про це навіть свідчать результати НМТ. Маємо на увазі те, що результати мультипредметного тестування після навчання онлайн не дуже оптимістичні. Отже наразі стоїть питання запровадження хоча б змішаної системи навчання у школах, які належним чином облаштовані укриттями. Ще один важливий елемент, яким мають бути забезпечені сховища – це якісний інтернет-зв’язок, який дозволятиме вільно телефонувати і проводити навчальний процес. З цією метою до Дніпропетровщини прибули роутери від Мінцифри. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній війковій адміністрації.

Очільник ОВА Сергій Лисак доповів, що наш регіон отримав 232 роутери, котрі будуть встановлені в укриттях шкіл, гімназій та ліцеїв. Посадовець додав, що таку допомогу область отримала за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Зараз це дуже велика підтримка освітньої галузі Дніпропетровщини. Адже з вересня ми плануємо переводити навчальні заклади регіону на змішану форму навчання. Головна умова для цього – облаштовані в них укриття. До того ж, підключимо якісний та безперебійний Інтернет. Новітні технології стануть у нагоді кожному учню, який зможе не лише повідомити рідним, що він у безпеці, але й продовжити навчання, – зазначив Сергій Петрович.





Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11