Вогнеборці Дніпропетровщини ліквідують пожежі в екосистемах

За минулу добу рятувальники регіону загасили 23 пожежі в екосистемах. Загальна площа займань склала понад 4 га. Про це повідомляють в Головному управлінні ДСНС Дніпропетровської області.

Рятувальники наголошують на тому, що кожен мешканець області повинен неухильно дотримуватися вимог пожежної безпеки, а також дослухатися до порад фахівців, щоб своїми необережними діями не завдати шкоди навколишній природі.

Тому, якщо ви відпочиваєте на природі, виконуйте наступні правила:

  • не розкидайте в лісі тліючі сірники, недопалки;

  • місце, де розводите багаття, обкопуйте;

  • їдучи з відпочинку, багаття слід загасити, засипати землею чи піском та переконатися, що полум’я повністю згасло.

Пам’ятайте, що суворо забороняється розводити багаття на природі у спекотну, суху погоду. Суха рослинність дуже швидко загориться, а загасити її за таких погодних умов навряд чи вдасться і як наслідок постраждає природа.

Не беріть на відпочинок на природі легкозаймисті речовини, а також матеріали, просочені такими рідинами. Все сміття заберіть додому. Зверніть увагу на те, що скляні уламки можуть стати причиною пожежі, оскільки від них в сонячну погоду можуть відбиватися сонячні “зайчики”.

Рятувальники закликають всіх мешканців регіону бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства. Адже в умовах повномасштабної війни в Україні саме пожежі, спровоковані людською необережністю, стають додатковим навантаженням на вогнеборців. І замість ліквідації наслідків воєнної агресії рф та порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою.

Такі безвідповідальні дії, за словами надзвичайників, несуть негативні наслідки для довкілля, знищують живу природу, загрожують здоров’ю та життю людей! Окрім того, за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11