На Дніпропетровщині розширюють реабілітаційні потужності для українських оборонців

     Реабілітаційний центр у Новомосковському районі приймає Захисників України з наслідками мінно-вибухових травм, ураженнями нервів, суглобів та хребта, переламами кісток, опіками шкіри і дихальних шляхів, порушеннями опорно-рухового апарату. У ДніпроОВА розповіли, що згодом у цьому медзакладі зможуть допомогти вдвічі більшому числу наших оборонців.

     Розширення потужностей медзакладу стало можливим завдяки меценатам. Вони інвестували у ремонт окремого поверху під центр Recovery, закупили надсучасне обладнання та організували навчання для місцевих фахівців.

      — У одному з медзакладів Новомосковщини працює реабілітаційний центр для оборонців. Незабаром його потужності збільшаться вдвічі. Процес на фінішній прямій. Під ці потреби тут відремонтували відділення. Закупили і сучасне обладнання. Інвестували у це меценати, — зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

     За його словами, вартість проєкту сягнула майже 20 млн грн. Більша частина коштів пішла на придбання спеціальних фізіотерапевтичних та реабілітаційних комплексів. Загалом – понад 30 одиниць найсучасніших апаратів.

     Нині в області створюють цілу мережу для відновлення оборонців. Планують залучити до цього бізнес і підприємства регіону. Вже виділили й кошти з бюджету – понад 200 млн грн.

     — Створення потужної реабілітаційної мережі в області – один з пріоритетів обласної влади. Впевнений, до кінця року майже в кожному з семи районів Дніпропетровщини з’являться такі потужні відділення, запевнив голова обласної ради Микола Лукашук.

     В рамках всеукраїнського проєкту Recovery планують створити 10 сучасних реабілітаційних відділень. Вони будуть відкриті до кінця поточного року.

     — Наші Герої та Героїні борються на військовому фронті за нашу з вами незалежність. І вони мають бути впевнені, що якщо з ними щось трапиться, буде загроза їхньому життю та здоров’ю, вони можуть розраховувати, що тут ми теж боротимемося за їхню незалежність. За їхню самостійність, – зазначає засновник проєкту Recovery Віктор Пінчук.

     Для реабілітологів меценати організують освітні програми, де медиків навчатимуть новітніх методик, працювати з сучасним обладнанням. Адже неабияке значення у відновленні оборонців відіграють саме фахівці, які знають, як допомогти пацієнту.

      — Для кожного підбираємо індивідуальний комплекс відновлення. Лікар описує, з чим має працювати фізичний чи ерготерапевт, психолог. За потреби і логопед чи психіатр. Обладнання, яке ми отримали, допоможе скоротити терміни реабілітації, зменшити потребу у медикаментозному лікуванні, – розʼяснює в.о. директора медзакладу Ігор.

     Захищаючи Україну від російських загарбників, військові щодня ризикують власним життям та здоровʼям. Наш обовʼязок зробити все можливе, щоб наші Захисники отримали належне лікування та змогли повернутися до повноцінного життя. Добре, що навколо цього питання обʼєдналися чиновники, меценати та небайдужі громадяни. Тільки разом можна досягти необхідного результату.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11