В Україні запустили дитячий проєкт єОздоровлення

Починаючи з 1 червня, в нашій державі стартував експериментальний проєкт єОздоровлення для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики України.

У межах нового проєкту запроваджено механізм надання послуги з оздоровлення та відпочинку  дітей. Тобто відтепер держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки, спільно з дитиною,  зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку. 
У 2023 році отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків дитини віком від 7 до 18 років, яка виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю, або дитина із багатодітної сім’ї.
Самостійно перевірити, чи є ваша родина в переліку отримувачів коштів на оздоровлення вашої дитини, можна за посиланням
Батькам дітей, які є в цьому переліку, необхідно відкрити картку в АТ КБ «ПриватБанк» із спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14 тис 165 грн на кожну дитину. 
У Міністерстві також додали, що 8 закладів вже приєдналися до участі в експериментальному проєкті, а загалом реєстр містить 19 таких закладів, розташованих в карпатському регіоні. Надалі їхній перелік буде постійно доповнюватися.
Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку також можна за посиланням.
Усі інші категорії дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, можуть отримати путівку на оздоровлення та відпочинок за чинним механізмом розподілу до Міжнародного дитячого центру «Артек» у Києві.

Зверніть увагу. Обов’язковою умовою для участі у проєкті єОздоровлення є реєстрація дитини на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської або Чернігівської областей.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11