У 2023 році в нашому регіоні створили 3 дитячі будинки сімейного типу та 5 прийомних родин 

Згідно статистики у Дніпропетровській області проживають більш ніж 8 тис дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них – 554 переселенці. Більш ніж 1 тис 300 маленьких мешканців області живуть у дитячих будинках сімейного типу. Ще майже 600 – у прийомних родинах. Цьогоріч в регіоні відкрили 3 дитячі будинки сімейного типу та 5 прийомних родин. У них виховують 46 дітей. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної військової адміністрації.
– Офіс Уповноваженого контролює стан дотримання прав і свобод малечі та їхніх батьків в Україні. Ми працюємо над тим, щоб покращити якість їхнього життя. Одне із болючих питань – влаштування дітей-сиріт, – зазначив представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області Михайло Карпенко

Начальниця Служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Олена Гуржій акцентувала, що обласна влада працює над тим, щоб дітлахи зростали в атмосфері сімейного затишку, тому й відкриває нові будинки сімейного типу, а також влаштовує маленьких мешканців регіону, позбавлених батьківського піклування:
– На сьогоднішній день на Дніпропетровщині налічується 298 прийомних та 23 патронатних родини, а також 191 дитячий будинок сімейного типу. Там діти отримують любов та родинний затишок, вчаться і радіють кожному новому дню.

Віримо, що кожна дитина, яка втратила батьків, не залишиться сам на сам зі своєю бідою. А обласна влада, в свою чергу, докладе максимум зусиль для того, щоб знайти таким діткам люблячі родини.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11