На Нікопольщині ситуація напружена, але повністю контрольована ЗСУ

Днями очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував мешканців про життя нашого регіону, висвітливши декілька ключових моментів. Про що мовилося – читайте далі. 

Поточна ситуація напружена
За словами посадовця, наразі кількість обстрілів Нікопольщини збільшилася. Ворог атакує прибережні території, які входять в зону активних бойових дій, починаючи з с.Вищетарасівка Марганецької громади і закінчуючи населеними пунктами Покровської сільської громади. Мешканці страждають від ствольної та реактивної артилерії, а також дронів-камікадзе, які скидають вибухівку на мирні громади.
ЗСУ докладають максимум зусиль для знищення ворожої техніки, тим самим охороняючи спокій та рятуючи життя наших людей. За це ми їм надзвичайно вдячні! – акцентував Євген Вячеславович.

Ворог веде психологічний терор
Як доповів очільник району, окупанти, розповсюджуючи інформацію про начебто вихід з Енергодару, провокують емоційні «гойдалки» в мешканців Нікопольщини. І це дуже виснажує психологічно.
Саме тому Євген Євтушенко закликав довіряти тільки офіційним джерелам інформації та не піддаватися паніці, яка частіше за все виникає через публікації в анонімних телеграм-каналах.

Вихід на воду – заборонений. І це не жарти.
У багатьох може скластися враження, що ніяка оборонна робота не ведеться, раз про неї ніде не говориться. Але це не так. Всі матеріали, які публікуються, ретельно вивчаються окупантами, що знаходяться на протилежному боці. Тому додатковий розголос нам ні до чого. Хочу запевнити: Сили оборони постійно присутні на береговій лінії Каховського водосховища і захищають територію від можливої ворожої атаки з води, – детально пояснив Євген Євтушенко.
Як виявилося, є люди, котрі, навіть попри засторогу не виходити на воду, все одно роблять своє. Так нещодавно берегова охорона відкрила вогонь по плавзасобу, в якому виявилися браконьєри. На щастя, люди не постраждали, але могло б бути й інакше.
Через це очільник району вкотре закликав мешканців берегової смуги не рибалити та не купатися у водосховищі, бо зараз це небезпечно для життя.

 

Ситуація на ЗАЕС під контролем
За словами Євгена Євтушенка, днями виникла небезпека вчинення провокацій на території тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції. Інформацію про це оприлюднили в Головному управлінні розвідки. На думку посадовця, саме таке превентивне висвітлення примусило росіян відмовитися від запланованого та унеможливило реалізацію задуманого.
Але якби б ми зафіксували підвищення показників радіації (які регулярно відстежуються), то негайно б опублікували інформацію стосовно йодопрофілактики. Це і називається діалог між людьми, які проживають у зоні АЕС та органами влади, – запевнив керівник.

Про Нікополь не забули, місто – під надійною обороною
Керівник району наголосив, що Нікополь протримався понад рік завдяки наполегливій праці великої спільноти людей.
— Нас ніхто не кинув. Найголовніше, що тут немає окупантів. Якби не було сил оборони, то росіянам ніщо б не завадило подолати 5 км та висадитися на нашій території. Але захист є! – зазначив Євтушенко.
Він також закликав людей працювати на позитивний результат, вірити в успішний контрнаступ та найближчу відбудову нашого району.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11