Вшанували пам’ять визволителів та розділили спогади про страшні події Другої світової з ветераном комбінату Леонідом Чепінським

9-го травня 1945-го року назавжди залишиться Днем Перемоги у серцях кожного, хто пам’ятає цю дату. 78 років тому наші прадіди та діди зупинили ворога, доклавши титанічних зусиль для того, щоб ми жили під мирним небом рідної країни. І тому забувати їхній героїчний подвиг в ім’я свого народу ми не маємо права.

Наш комбінат також свято шанує подвиг героїв-визволителів, і завжди долучається до естафети пам’яті. Цьогоріч почесну місію виконали голова профспілкового комітету Євген Запускалов та його заступник Юрій Чепінський. Вони поклали квіти до братської могили у с.Перевізькі Хутори.

Не змогли оминути увагою і нашого доброго знайомого, який віддав чимало років свого трудового життя комбінату – Леоніда Дмитровича Чепінського.

І хоча він був зовсім маленьким, коли почалася війна, навіть через багато років пам’ятає її жахливі моменти.

Поряд з батьківською хатою знаходилася німецька радіостанція, а у дворі стояв ворожий танк. Він був направлений проти нашої армії, яка рухалася зі сторони Шолохова та поступово звільняла населені пункти регіону, – згадує Леонід Дмитрович.

За словами нашого співрозмовника, життя тоді було дуже важке. Кожен тримався завдяки високому патріотизму, любові до своєї Батьківщини.

Ми вірили, що світло здолає темряву та надзвичайно чекали на Перемогу. І дочекалися, – говорить Леонід Чепінський.

Тема війни для Леоніда Чепінського – дуже важка. І хоч він щороку намагається триматися, декламує вірші та співає тематичні пісні, в його очах бринять сльози. Спогади повертають у ті воєнні часи та вкотре нагадують про себе болем, який назавжди залишиться в душі кожного, хто пережив трагедію Другої світової.

Леонід Дмитрович дуже схвильований і сучасною війною в країні, адже вважає справжнім злочином те, що вчинив з українцями колись «братній народ». Він відзначає, що дуже вдячний нашому Президенту та вірить, що завдяки його наполегливості ми скоро будемо святкувати найвизначніший День нашої Перемоги.

Сьогодні ж ми низько вклоняємося всім воїнам, чиї імена викарбувані на гранітних обелісках. Тим, хто заплатив надвисоку ціну за нашу Перемогу. Пам’ять про ваш подвиг назавжди залишиться у серцях співвітчизників. Ми пронесемо її крізь роки та завжди будемо дякувати за вашу мужність та відданість Батьківщині!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11