Спортсмени карате «Тайкан» Покрова гідно пройшли атестацію

     Фізична активність є невідʼємною складовою розвитку дітей. У сучасних реаліях спорт є не лише частиною активного та здорового способу життя, а й дієвим порятунком від стресу, якого важко уникнути, коли в країні йде війна з російськими загарбниками. Одним із видів бойового мистецтва, що виховує силу духу, незламність характеру та жагу до перемоги є карате «Тайкан».

     У Покрові секцію «Тайкан» карате веде талановитий тренер Анатолій Авраменко. За його словами, до тренувань залюбки долучаються діти з різних куточків України, чиї родини знайшли прихисток у нашому місті, тікаючи від жахів війни з прифронтових територій.

     Анатолій акцентує, що займатися спортом дітям вкрай важливо, особливо зараз, коли вони змушені навчатись онлайн через складну безпекову ситуацію у країні.

     – Тренування 100% допомагають дотримуватися режиму, відчувати себе в строю, вони позитивно впливають на психологічний стан, підвищують самооцінку. Карате «Тайкан» розвиває у спортсменах витривалість, виховує стійкість характеру, сміливість та мужність.

     Днями підопічні Анатолія Авраменка складали кю-тест, за результатами якого підтвищили свою кваліфікацію та отримали відповідні пояси.

      Атестація проходила у присутності президента Федерації «Тайкан» Станіслава Пирха та інструктора – чемпіона Європи і світу, багаторазового чемпіона України Євгена Куделі. Юнаки та дівчата не лише демонстрували бойову майстерність екзаменаторам, а й отримали від них професійний майстер-клас.

     В ході атестації юні спортсмени показали свою фізичну підготовку, набуті навички, вміння застосовувати різні прийоми і техніки, працювати в парі. На завершальному етапі, щоб стати володарем нового поясу, необхідно було підтвердити вдосконалені вміння у спарингу.

     В цілому всі хлопці та дівчата гідно витримали атестацію. За її підсумками спортсменам присвоїли відповідні кваліфікації та нагородили сертифікатами.

      Належну підготовку юних бійців відзначив Станіслав Пирх. Він побажав дітям і надалі підкорювати спортивні вершини.

     На наше запитання, в чому ж полягає особливість «Тайкан» карате, президент Федерації зазначив, що цей спорт обʼєднує у собі 5 видів бойового мистецтва:

      – Програма підготовки вибудувана таким чином, щоб спортсмени, які роками займаються карате, могли якісно і впевнено виступати у змішаних єдиноборствах — рукопашний бій, кікбоксинг, ММА (прим. змішані бойові мистецтва) тощо.

     Станіслав Пирх переконаний, що діти та підлітки обовʼязково мають бути чимось зайняті. Спорт, особливо «Тайкан» карате, формує корисні риси характеру, найголовніші з яких – дисципліна та самоорганізація.

     А що ж думають з цього приводу самі спортсмени, ми запитали у них особисто.

     2 кю (коричневий пояс) захистив16-річний Андрій – чемпіон області по кікбоксингу. Серед найкращих хлопець був і на всеукраїнському турнірі. Розповідає, що не зупиняється на досягнутому і вже в травні братиме участь у Чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств. Андрію вдалося досягнути високих результатів попри те, що він почав опановувати карате лише з 13 років. На шляху до мети йому допомагає бойовий хист, рішучість та наполегливість. Ці риси характеру точно знадобляться в майбутньому, адже юнак планує повʼязати своє життя з професією військового.

     18-річна Дарина показала чудовий результат та отримала 1-кю (коричневий пояс з чорною смугою).

      В «Тайкан» карате я вже 7 років. З самого початку мені тут дуже сподобалося. Цей вид спорту став моїм улюбленим хобі, без якого я не уявляю свого життя. А зараз навчаюся і наполегливо тренуюсь, щоб втілити мрію стати тренером.

     Олександр (10 років) отримав оранжевий пояс — 7-кю, займається карате майже 5 років. Говорить, що ці навички можуть йому знадобится, щоб постояти за себе та захистити оточуючих при необхідності. Хлопець мріє про мир на рідній землі:

     — Я вірю в ЗСУ та бажаю нашим Захисникам успіхів, щоб скоріше настала Перемога!

      Ми вітаємо юних каратистів з вагомими досягненнями! Бажаємо їм і надалі підкорювати спортивні висоти, здійснення всіх мрій та бажань! Пишаємось нашим молодим поколінням, завдяки якому Україну чекає гідне майбутнє!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11