Прифронтовим громадам Дніпропетровщини нададуть допомогу на відновлення

За програмою «U-LEAD з Європою» прифронтовим Дніпропетровської області нададуть транспорт, інструменти та будівельні матеріали. Про це стало відомо під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

Як відзначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна, співпраця даної Програми з громадами нашого регіону розпочалася ще у 2017 році. Протягом цього часу проводилися консультації з місцевим самоврядуванням, надавалася технічна підтримка, а також допомога в отриманні грантів.
Одним з найвагоміших проєктів, котрі реалізуються в нашій області у 2023 році, стала Програма комплексного відновлення найбільш постраждалих громад.
Для цього громади, які потерпають від ворожих обстрілів, отримають транспорт, інструменти та будівельні матеріали. Тобто все необхідне для того, щоб відновити критичну інфраструктуру, зруйновану окупантами.

За словами посадовиці, остаточний список громад, які візьмуть участь у проєкті, буде сформований у травні.
З ними ми обговоримо, які об’єкти потребують першочергового відновлення. Більш прості будуть виконані цьогоріч. Складніші – у наступному році, – акцентувала Олена Тертишна.
Нагадаємо, що офіційно на Дніпропетровщині територіями, на яких ведуться бойові дії, визнані 10 громад. У Нікопольському районі це – Червоногригорівська селищна, Мирівська та Покровська сільські, а також Нікопольська та Марганецька міські тергромади.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11