Нікополю пропонують надати статус «Місто-герой». Є петиція

На сайті електронних петицій до Президента України було створене звернення, мета якого – присвоєння Нікополю статусу «Місто – герой».

Автор петиції Ольга Дупленко зазначає, що «місто Нікополь з березня минулого року живе в зоні радіаційної небезпеки, а з липня щодня піддається ворожим обстрілам з протилежного берега Каховського водосховища. Сміливі люди незламного Нікополя роблять й надалі робитимуть все можливе для збереження свого міста: вони волонтерять, воюють, працюють та просто вірять у краще».
Саме тому мешканка багатостраждального міста звертається Президента з проханням надати Нікополю статус «Місто – герой».
Варто зазначити, що це вже не перша спроба зібрати голоси. До цієї петиції було ще 5 подібних, але кожна з них не набрала і 1 тисячі підписників. Максимальний результат – 830 людей.
На даний момент актуальна петиція набрала 1 тис 746 голосів. До завершення збору підписів залишилося 25 днів.
Довідка. Відзнака «Місто-герой України» заснована Президентом України 6 березня 2022 року для відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України. В нашій державі таке звання вже отримали 10 міст: Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, Буча, Ірпінь, Миколаїв та Охтирка.

Якщо ви вважаєте, що Нікополь дійсно має право отримати статус «Місто-герой України», можете віддати за це свій голос у петиції за посиланням.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11