У Покрові вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

     Сьогодні, 26 квітня, за традицією відбувся мітинг-реквієм, присвячений 37-й річниці Чорнобильської катастрофи. Біля пам’ятного знаку «Землякам, які в ім’я життя пройшли скрізь полум’я Чорнобиля» разом з ліквідаторами зібралися представники влади та громадськість.

     Цього дня скорботна дата знову огорнула чорнобильців важкими спогадами. Невимовний біль і сум передавали щемливі рядки віршів та пісень, які лунали на урочистому заході.

Чорнобиль – скільки в цьому слові горя,

Страждань та гірко виплаканих сліз.

Ця радіація впадає в Чорне море,

Вона таїться в ніжних стовбурах беріз…

     Подвиг ліквідаторів назавжди залишиться в наших серцях, адже вони пожертвували найдорожчим, щоб подарувати нам життя та врятувати людство від страшних наслідків наймасштабнішої техногенної катастрофи минулого століття.

     Під час урочистого заходу до слова запросили голову громадської організації «Союз Чорнобиль», ліквідатора Юрія Середу.

      – 37 років минуло відтоді, як сталася аварія. Але для нас 26 квітня залишається в памʼяті як «чорна дата». Щороку ми віддаємо шану тим, хто віддав своє здоровʼя та життя, захистив весь світ від страшної біди. Памʼять – це найцінніше, що є в людей, чиї долі обпалені вогнем війни і попелом Чорнобиля. Доки у нас є сили, ми будемо робити все, щоб вона жила в умах і серцях прийдешніх поколінь. «Памʼятати й діяти» – це девіз нашої громадської організації «Союз Чорнобиль», яка працює в місті вже понад 30 років.

     Не забув очільник «Союз Чорнобиль» і про сучасну війну:

     – Цей рік дуже важкий для нашої країни – йде війна. Втративши сили і здоровʼя, ми не можемо тримати зброю, тому допомагаємо, як можемо. 27 лютого ми відкрили волонтерський пункт у громадській приймальні – збираємо, купуємо, шиємо та передаємо на передову і в госпіталі необхідні речі. Разом ми – сила, разом – до Перемоги!

     З нагоди 37-х роковин чорнобильської катастрофи від організації «Союз Чорнобиль» Юрій Дмитрович вручив подяки таким волонтерам: Петру Печеному, Олені Воробйовій та Тамарі Сорокіній.

     Юрій Середа побажав побратимам-чорнобильцям і всім присутнім здоровʼя та миру.

     Ми безмежно вдячні нашим землякам, які приборкували радіаційний викид. Чорнобильська трагедія вже забрала життя 305 ліквідаторів з Покрова, лише цього року померло 23 людини.

     Хвилиною мовчання вшанували памʼять ліквідаторів, які вже пішли у засвіти.

     До пам’ятного знаку містяни несли живі квіти. Завершили мітинг традиційним спільним фотографуванням на згадку.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11