Петриківськи розпис Аліни Щетнікової розкриває душу України

     Петриківський розпис є художньою візитівкою України. Цей різновид декоративно-орнаментального малярства зародився на Дніпропетровщині, а саме у селі Петриківка, звідки й отримав свою назву. Він зачаровує розмаїттям барв та унікальним самобутнім колоритом. Українські сучасники натхненно продовжують традиції народного мистецтва. Серед них – наша талановита землячка, авторка чудових полотен, оздоблених у техніці петриківського розпису, Аліна Щетнікова. Прославляючи Україну та рідне місто, вона несе свою творчість у світ. Про визначні перемоги обдарованої дівчини розповіли у прес-службі міського голови.

     Першими, хто розгледів талант Аліни Щетнікової, були її рідні – мама, дідусь і бабуся. Всіляко підтримуючи прагнення дівчини втілювати хист до малювання, вони ж і стали її першими наставниками. Найбільше до душі юної майстрині припала саме «петриківка», яка якнайкраще розкривала її творчий потенціал.

      Закінчивши 9-й клас ліцею №5, Аліна відразу вступила до Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури. Нині 18-річна студентка навчається за освітньою програмою «Декоративно-прикладне мистецтво».

     У нашої мисткині сформувався її власний неповторний авторський стиль, який завоював серця численних шанувальників петриківського розпису. У своїх роботах Аліна передає глибокий зміст, експериментує та гармонійно вплітає ноти новизни в усталені багатовікові традиції. Так, зачаровує погляд одна з композицій майстрині у відтінках жовтого та синього – «Птах — оберіг України», яка відображає теперішні настрої українців.

     Ця та інші роботи принесли Аліні перемогу у ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «OPEN ART FEST – Анкара 2023», де вона стала лауреатом І премії.

     Мистецькі надбання обдарованої покровчанки стали кращими й за підсумками Міжнародного конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Я маю талант».

      Успіх Аліна розділяє зі своїм викладачем – заслуженим майстром народної творчості України, віце-президентом Асоціації майстрів народного мистецтва Тетяною Гарькавою.

      Наша землячка не збирається звертати зі свого творчого шляху, а продовжує дарувати народне мистецтво людям. Її мета – показати світу, якою багатою є культурна спадщина України та як українці люблять свою державу.

     Вітаємо Аліну Щетнікову, вчителів та наставників з визначними здобутками! Під пензликом майстра оживає справжня душа українського народу. Дякуємо талановитій землячці за прекрасні роботи та благородну місію. Бажаємо натхнення, успіхів, творчих злетів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11