Нові бізнес-можливості для українських ветеранів: уряд розширює грантову програму єРобота

Уряд розширює програму єРобота на порталі Дія та запускає три нові грантові програми для ветеранів. Відтепер учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки, можуть подати заявку та отримати гранти від держави на старт чи розвиток власної справи. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Програма єРобота, яка діє з липня минулого року, дає можливість отримати безповоротний грант від держави на започаткування або розвиток вже діючого бізнесу.

Тепер уряд розширює цю програму і додає три нові напрямки для ветеранів, членів їх родин, а також для осіб з інвалідністю внаслідок війни. Відтак, демобілізовані військові зможуть легше інтегруватися у мирне життя, отримувати прибуток і створювати нові робочі місця.

Програма передбачає надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень. Частину коштів у свій бізнес мають вкласти і самі отримувачі.



Програма передбачає надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень:

до 250 тисяч гривень на власний бізнес може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;

до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% – власні кошти отримувача;

до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова – створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два – для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

Щоб долучитися, слід подати заявку через портал «Дія» та презентувати бізнес-план. Взяти участь запрошують досвідчених підприємців та новачків.

За грантові кошти можна придбати обладнання, сировину, матеріали. Витратити їх на оренду приміщення чи транспорту, оплату послуг маркетингу та реклами.

Учасники програми можуть безкоштовно пройти навчання з основ підприємництва та отримати консультації у регіональних центрах зайнятості.

Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості після перевірки банком ділової репутації заявника та відомостей у заявці, а також враховуючи результати співбесіди з отримувачем, проведеної регіональним центром зайнятості. Одержувачі грантів також можуть, за бажанням, пройти платне та безоплатне навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.

Проєкт єРобота запущено з ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністерства економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством у справах ветеранів України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою зайнятості України та Ощадбанком за підтримки «Проєкту підтримки Дія», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11