Український контрнаступ відтермінували до літа? Коментар від глави Уряду Дениса Шмигаля

      Збройні Сили України можуть розпочати новий контрнаступ не навесні, як анонсувалося раніше, а влітку цього року. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ексклюзивному інтервʼю для американського видання «The Hill». Глава уряду знаходиться у Вашингтоні, де бере участь у зустрічі Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку.

     ЗСУ готується до контрнаступу, який визначить майбутній хід війни. Денис Шмигаль акцентував, що зсередини України йде найбільший тиск для його початку. А от держави-союзниці не кваплять нас у цьому.

     – Ми не відчуваємо тиску з боку наших друзів і партнерів у зв’язку з початком наступу. Всі наші друзі та партнери чітко розуміють, що для того, щоб йти в контрнаступ, потрібно бути готовим на 100 і навіть більше відсотків.

     Візит премʼєра також відбувається на тлі великого витоку розвідданих, який включав невтішні оцінки США щодо скорочення боєприпасів для ППО України. За інформацією «The Hill», нині оцінюються збитки від витоку секретної інформації, яка містила відверті подробиці про стан російсько-української війни росії та обсяги допомоги США. Витоки розвідданих викликають питання про те, чи були скомпрометовані будь-які тактичні плани та чи були виявлені якісь уразливі місця.

     На запитання, як витік документів впливає на планування контрнаступу України, Денис Шмигаль рішуче відповів:

     – Україна звільнить свої землі. Ми неодноразово доводили, що можемо це зробити. Від наших міжнародних партнерів ми просимо більше військового потенціалу, як-от танки, боєприпаси, літаки, бронетехніка.

     Видання зазначає, що українські сили ведуть запеклу боротьбу за повний контроль над містом Бахмут на сході України. А достатня кількість боєприпасів і озброєння для важкої артилерії, бронетехніки, танків і протиповітряної оборони вважається ключовим фактором для визначення часу початку контрнаступу.

     Очікується, що в результаті контрнаступу Україна завдасть росії потужного військового удару, щоб повернути якомога більше своїх територій, а також створити серйозні важелі для потенційних переговорів з російським диктатором путіним.

     Віримо в успіх прийдешнього контрнаступу, коли б він не почався. Покладаємось на незламність, мужність та професіоналізм українських Захисників і військового керівництва. Молимося за життя кожного воїна, що на полі бою здобуває Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11