Наш колега, Герой Андрій ПРИХОДЬКО – тепер Почесний громадянин міста, посмертно

Таким одноголосним було рішення депутатів в ході проведення пленарного засідання 37-ї сесії Покровської міської ради 8 скликання, яке відбулося 24 березня під головуванням мера міста Олександра Шаповала.

Спочатку місцеві обранці хвилиною мовчання вшанували пам’ять покровчан, а також всіх полеглих захисників та захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Він віддав своє життя за нашу незалежність

Першим місцеві обранці підтримали рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Покров (посмертно)» ПРИХОДЬКУ Андрію Миколайовичу, який віддав своє життя за наше мирне майбутнє, проявивши мужність, героїзм та вірність Батьківщині. Нагадаємо, що Андрій Миколайович – наш колега, який працював у Залізничному цеху комбінату. Він загинув поблизу Соледара, що на Донеччині. Міський голова вручив подяку та медаль «За заслуги перед містом» рідним загиблого Захисника.

Медична сфера продовжує розвиватися

Основною під час сесії стала доповідь директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Покровської міської ради Дніпропетровської області» Олени Саламахи. Вона розповіла про те, як впровадження медичної реформи позначилось на наданні послуг на рівні первинної медичної допомоги у Покрові.

Керівниця зазначила, що основним напрямком роботи медзакладу є забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, а саме проведення на території Покровської громади заходів, спрямованих на забезпечення населення доступною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою.

У Покрові реалізовано проєкт з покращення умов надання первинної медичної допомоги в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. В рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Поліпшення первинної сільської медицини. УФСІ VII», який фінансується Урядом Німеччини та виконується Українським фондом соціальних інвестицій, проведено модернізацію 2-х амбулаторій загальної практики сімейної медицини –№ 4 та №5 (ред. дитяча і доросла лікарні), – розповіла про результати звітного періоду Олена Леонідівна.

Крім того, за словами Олени Саламахи, з метою покращення надання медичних послуг для амбулаторій за період 2020-2022 року було закуплено нове медичне обладнання та медзасоби. В тому числі: автоматичний гематологічний аналізатор, монітор пацієнта, 12-канальний кардіограф, тонометри, глюкометри, пульсоксиметри, інфрачервоні термометри, різноманітні швидкі тести та засоби індивідуального захисту.

Ключовими завданнями первинної ланки медицини на 2023 рік керівниця Центру вбачає продовження вдосконалення якості надання медпослуг. Медики Покрова також будуть працювати над впровадженням телемедичних послуг у вигляді дистанційних медичних консультацій, консиліумів.

Депутати взяли до відома озвучену інформацію та своїм рішенням доручили Центру й надалі забезпечувати належну організацію роботи з медичного обслуговування населення Покровської міської територіальної громади за програмою медичних гарантій первинної медичної допомоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11