Жінки України. Анна Посьмашна – берегиня родинного вогнища та українських традицій

     Свято весни, краси та жіночності не оминає чарівних працівниць комбінату. Однією з таких є молода та перспективна фахівчиня, берегиня сімейного вогнища, багатогранна творча особистість – інженер 1-ї категорії Відділу обладнання Анна ПОСЬМАШНА.

Окраса колективу комбінату

     Анна приєдналася до колективу комбінату у 2016 році, після закінчення Дніпровського національного університету залізничного транспорту. Дипломованому інженеру-проектувальнику залізничних шляхів запропонували вакантну посаду у Відділі обладнання, яку дівчина обіймає і досі.

     Анна розповідає, що Відділ обладнання тісно співпрацює з Автотранспортним цехом (АТЦ). Його завдання – своєчасне забезпечення запчастинами до автотранспорту згідно із запитами підрозділу. Від того, наскільки швидко буде виконана ця робота, залежить своєчасний вихід машин на лінію. Професійні обовʼязки Анни повʼязані з процесами опрацювання заявок АТЦ, постійною комунікацією з бухгалтерією комбінату та постачальниками, пошуком необхідних запчастин, проведенням тендерів, збором комерційних пропозицій, укладанням договорів, специфікацій, доставкою та прийманням товару. Ефективно виконувати поставленні завдання та грамотно вести документацію нашій колезі допомагає наполегливість та відповідальне ставлення до роботи.

До Покрова привело кохання

      Наша героїня родом з Донеччини, а саме з смт. Гродівка, що знаходиться за 30 кілометрів від прифронтової Авдіївки. До нашого ж міста дівчину привела стежина кохання. У студентські роки вона познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Віталієм, який виявився нашим земляком. Ця зустріч кардинально змінила подальші плани молодої дівчини. Після навчання хлопець забрав кохану до Покрова на постійне місце проживання. А згодом у подружжя народилася прекрасна донечка Валерія, якій зараз 4 рочки.

Без творчості не уявляє життя

      Анна власноруч виготовляє іграшки неймовірної краси. Це захоплення зʼявилося та поглинуло дівчину, коли та була в декретній відпустці.

      – Поряд з донечкою зʼявилося трохи часу для творчості. Хотіла спробувати себе в чомусь новому. Одного разу, гортаючи сторінки соціальних мереж, побачила іграшки і зрозуміла, чим хочу займатися, – розповідає наша героїня.

      Спочатку вʼязала казкових персонажів для донечки, роздавала друзям, а поступово до майстрині почали надходити замовлення від незнайомих людей, які побачили її роботи на сторінці в Інстаграм.

     Серед численних витворів мистецтва у виконанні Анни є багато мультяшних персонажів, наприклад, Леон з мультфільму «Бравл старс», медведики Паддінгтон та Гуммі Бер, Лалафани, а також зайці, тигри, єдинороги, ляльки, брязкальця для немовлят та багато іншого.

     А на прохання нашої колеги для її сина Андрійка майстриня виготовила популярного у народі героя – Пса Патрона, з яким тепер залюбки грається хлопчик.

     Виявляється наша колега ще з дитинства захоплюється рукоділлям. Школяркою вишивала картини, рушники, оздоблювала національний одяг українським орнаментом, в якому грали актори. Роботи дівчини прикрашали шкільні, сільські та обласні виставки. Вона здобувала перемоги на численних олімпіадах з уроків праці.

     Як говорив німецький письменник Ліон Фейхтвангер: «Талановита людина – талановита в усьому». Цей вислів якнайкраще характеризує нашу героїню, яка має ще й неабиякі кулінарні здібності. Вона готує неперевершені бісквітні кремові торти та балує цією смакотою своїх рідних і гостей.

      Оскільки Анна Посьмашна мешкає у приватному будинку та має присадибну ділянку, то прихід весни й пробудження природи означає для господині ще й початок садово-городнього сезону. Вона в передчутті того, як домівка осяється красою та пахощами улюблених квітів – тюльпанів, нарцисів, троянд, які обожнює та сама вирощує вдома.

З Україною в серці

     Як ми вже зазначали, мала Батьківщина Анни Посьмашної – буремна Донеччина. Селище Гродівка знаходиться дуже близько до лінії фронту. Війна увірвалася в життя Анни з самого її початку, у 2014 році:

      – Оскільки родом я з прифронтової зони, то мені довелося спостерігати за бойовими діями ще в 2014-2015 роках. Якось у 2015 році я приїхала з університету на вихідні. Ми з братом і сестрою були вдома, аж раптом почався обстріл, було страшно. Але з часом звикли та перестали боятися.

      Початок широкомасштабної фази війни зустріла не без страху, зізнається Анна. Вона забрала батьків та сестру з братом до себе. Згодом рідні все ж вирішили повернутися додому попри небезпеку.

     – З початком повномасштабного вторгнення було трохи страшно, бо від небезпеки ніхто не застрахований. Але в глибині душі відчувала певний спокій та намагалася не стресувати, щоб не налякати доньку та вберегти її дитячу психіку. Хоча зараз вона вже досить обізнана у тому, що росія напала на Україну, а росіяни нам не друзі, – зауважила наша співрозмовниця.

     На наш погляд, Анна уособлює в собі стійкість та незламність українських жінок.

      – Я себе впізнаю в популярних мемах про те, що коли летить ракета, українці виглядають у вікно аби її побачити, – жартує дівчина.

     Дійсно, російський диктатор хотів залякати українців, але йому це не вдалося, бо ми довели всьому світові, що наш народ – героїчний, нескорений, винахідливий та єдиний у прагненні зберегти свою незалежність. Саме тому Перемога буде за нами! Все буде Україна!

Святкові традиції

     З самого ранку 8 Березня нашу колегу вітають чоловік з донечкою. А потім всі разом вирушають у гості до рідних. Обовʼязково вітають зі святом матусь, бабусь, сестер та всіх представниць прекрасної половини людства, які є в родині.

      – З приводу свята хочу побажати всім жінкам України бути сильними та відважними, бо на жінці багато чого тримається. Невичерпної енергії, щоб вистачало на роботу, хатні справи та відпочинок. Навіть у цей важкий період перебувати в гармонії з навколишнім світом та знаходити час для себе, бути мудрими, бо стан жінки впливає й на дітей та чоловіка.

      Ми також приєднуємося до цих чудових привітань та бажаємо нашим прекрасним жінкам міцного здоровʼя, витримки, переможного настрою, успіхів та здійснення мрій! Памʼятайте, що Ви та сила добра, ніжності та краси, яка рятує наш світ!

Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11