Понад 70 сіл Дніпропетровщини тепер з інтернетом

     Протягом 2022 року у селах нашого регіону зʼявився швидкісний оптоволоконний інтернет за програмою Міністерства цифрової трансформації. Мета проєкту – під’єднати до якісної оптичної мережі 6 тисяч навчальних, медичних, культурних закладів України. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

      — Завдяки держсубвенції 75 сіл Дніпропетровщини були підключені до швидкісного інтернету. До майже 200 соцзакладів провели мережу з Wi-Fi. Понад 25 тисяч мешканців області отримали можливість працювати, навчатись та бути на зв’язку, – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

      Загалом область отримала 15 млн грн державної інтернет-субвенції. Як зазначають в Дніпро ОВА, завдяки відкритим торгам майже половину цієї суми вдалося зекономити. Частину грошей громади витратили на тероборону. А решту субвенції цьогоріч спрямують на проведення інтернету у віддалені населені пункти.

     В сучасному світі життя поза межами інформаційного простору, який собою являє Інтернет, неможливо навіть уявити. Тож вкрай важливо, щоб українці мали доступ до «світової павутини» у будь-якій точці країни.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11