«Укрпошта» вказала агресору потрібний напрямок на новій марці

«Укрпошта» анонсувала новий поштовий випуск до річниці повномасштабної війни в Україні. Благодійна марка отримала промовисту назву «ПТН ПНХ!». Вона буде введена в обіг 24 лютого 2023 року. Тираж марки складе 250 тисяч листів, у кожному – по 6 марок. Про це інформує прес-служба компанії.
2022-й став для нашої країни роком тривожних ночей та болісних втрат, роком запеклої боротьби та сміливості. Наперекір усьому ці 365 воєнних днів перезапустили в кожному з нас новий рівень любові та шани до Батьківщини, народу, усвідомлення своєї самоідентифікації та нескореності, люті до ворога і найголовніше – віру в Перемогу, – йдеться у повідомленні.
На новій марці «Укрпошти» зображено одне з графіті відомого вуличного художника Бенксі. Це його картина, яка була створена на стіні будинку в містечку Бородянка. Йдеться про малюнок, на якому дитина відправляє дзюдоїста в нокаут. 
Це було непросте завдання передати настрій цієї дати. Але, здається, з артом відомого художника Бенксі, який він залишив на руїнах будівлі у Бородянці, нам це вдалось. І майбутнє – в особі хлопчика, обов’язково переможе минуле, яке засіло в голові хворого диктатора і всіх, хто його підтримує. Або, як сказав Президент на Мюнхенській конференції минулого тижня — Давид переможе Голіафа, – прокоментував гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.
До марок також буде випущено конверт «Перший день», художній конверт, картку і тематичний світшот.

Довідка. Бенксі (англ. Banksy) – псевдонім скандально відомого англійського художника графіті, політичного активіста та режисера, особа котрого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. Згідно з найпоширенішими версіями, його справжнє ім’я  – Роберт або Робін Бенкс.
У листопаді 2022 року Бенксі таємно відвідав нашу державу. Він створив сім графіті у Києві, а також в населених пунктах Київщини: в Ірпені, Бородянці, Гостомелі та Горенці, які найбільше постраждали від російських бомбардувань на початку російського вторгнення в Україну.

 

Напрямок російського корабля зафіксовано на новій марці. Віримо, що таке послання скоро стане пророчим, і вже зовсім скоро наші ЗСУ виженуть всіх загарбників якнайдалі з рідної землі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11