Байден у Києві оголосив про новий потужний пакет військової допомоги

Сьогодні вранці до Києва приїхав Президент США Джо Байден. Це його перший візит до нашої країни на цій посаді. Таку подію назвали стратегічною для підкріплення подальшої боротьби українських Захисників з окупантами.

Глава держави Володимир Зеленський провів спільну прес-конференцію з очільником Америки, в ході якої Джо Байден оголосив про надання нового пакета військової допомоги для нашої держави.
Анонсований сьогодні пакет включає боєприпаси для HIMARS і гаубиць, більше Javelin, протитанкові системи, системи повітряного спостереження, які обов’язково захистять український народ від ворожих бомбардувань, – заявив президент США.
Офіційно про надання нового пакету допомоги від Вашингтона оголосять вже завтра, 21 лютого.

Крім того, Джо Байден нагадав, що його країна разом з іншими, виконує зобов’язання з постачання озброєння:
Разом із союзниками ми вже надали Україні – 700 танків, тисячі військових автомобілів, 1 тис. артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 артилерійських систем далекого радіусу дії, протикорабельних і систем протиповітряної оборони і все для оборони України.
Звісно, це вже далеко не перший транш військової допомоги, яку нам надає Америка. Так рівно місяць тому, 20 січня, Вашингтоном було оголошено про великий пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда доларів, до якого увійшли сотні броньованих машин, системи протиповітряної оборони, ракети та інше озброєння.
А буквально вчора, 19 лютого, в Конгресі США закликали адміністрацію Джо Байдена терміново передати Україні системи озброєння, необхідні для перемоги над окупантами у розв’язаній росією війні. Як бачимо, очільник Білого Дому зробив все для того, щоб підтримка не зупинялася, а тривала й надалі, аж до нашої спільної Перемоги.

Керівник офісу Президента дуже влучно акцентував на тому, що «Україна сьогодні – серце демократії, яке веде боротьбу за свободу». І у цій боротьбі ми потребуємо допомоги дружніх країн. Однією з таких є Сполучені Штати Америки.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11