15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Вітаємо воїнів-інтернаціоналістів всіх поколінь

     Сьогодні, 15 лютого, в Україні відзначається 34-та річниця виведення радянських військ із Республіки Афганістан.

      Довідково. Війна в Афганістані почалася у 1979 році, тривала майже десятиріччя і трагічними рядками закарбувалась в історії України. Адже тоді українці теж були відряджені у «гарячі точки» у складі радянської армії. Всього 160 тисяч 375 наших земляків вирушили на фронт під прапором СРСР. На превеликий жаль, на чужині загинуло 3 тисячі 360 українських військовослужбовців, 72 – зникли безвісти, близько 4 тисяч залишилися інвалідами. Загалом після Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.

     Цього дня ми вітаємо наших воїнів-інтернаціоналів, ставимо за приклад їхню відданість військовій присязі, героїзм та самопожертву. Хвилиною мовчання вшановуємо пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою.

     Афганська війна залишила глибоку рану в душі народу і сумними рядками лягла на сторінки історії України, в яких значиться і наше місто. У Покровській міській організації обʼєднані 165 ветеранів Афганістану. Вони підтримують звʼязок між собою. В колективі комбінату теж працюють герої-афганці, якими ми пишаємось, дякуємо за сміливість і витримку.

Пройшовши гіркою стежкою війни, Ви на власному досвіді пізнали її жахи, розлуку з рідними, біль втрати побратимів. А нині цю незагоєну рану розворушила повномасштабна агресія росії. Наші ветерани-афганці знову стали на захисті національних інтересів України. Вони в перших рядах добровільно поповнили лави ЗСУ і, як тоді, з честю боронять кордони вже своєї незалежної і вільної Батьківщини. Якщо не на фронті, то в тилу афганці займають активну громадську позицію – підтримують армію, беруть активну участь у волонтерській діяльності.

 

           

     Шановні воїни-інтернаціоналісти, з нагоди визначної дати у Вашому житті прийміть наші щирі вітання. Бажаємо завжди міцно тримати свої життєві позиції, залишатись принциповими і відповідальними, чесними і гідними синами України. Ви – сталева воля і міць держави, Ви – приклад для сучасних воїнів, бо точно знаєте, якою ціною здобувається Перемога. Дякуємо Вам за відданість військовій справі! Бажаємо стійкості і мужності у боротьбі з ворогом, міцного здоровʼя і тепла родинного вогнища. Нехай ця війна якнайшвидше закінчиться і Ви більше ніколи у своєму житті не побачите затьмареного неба. Хай мирне майбуття принесе у Ваше життя незабутні щасливі миттєвості.

.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11