Люди «золотого віку» Дніпропетровщини можуть вдосконалювати свої навички в «Університеті ІІІ віку»

     Для представників старшого покоління нашої області доступна соціально-педагогічна послуга «Університет ІІІ віку». Покровчани шановного віку теж можуть стати «вступниками» та вдосконалити свої навички за інтересами. Для цього працює професійна команда психологів, освітян та активістів. Вони допомагають людям поважного віку адаптуватися і розвиватися в тенденціях сучасності. Безкоштовне навчання містить в собі лекції, семінари, тренінги і майстер-класи. В Дніпро ОВА повідомляють, що торік відповідною послугою скористалися 540 мешканців нашого регіону. 

      — На Дніпропетровщині фахівці проводять для людей старшого віку різноманітні заняття, формують групи за інтересами. Так розкривають їхні творчі здібності. Послуга безкоштовна,зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Кришень.

      Для учасників влаштовують кулінарні майстер-класи, сеанси ароматерапії, лікувальної фізкультури та скандинавської ходьби. Навчають комп’ютерній грамотності, дихальній гімнастиці, йозі тощо.

     «Факультет» чоловіки та жінки шановного віку обирають на свій розсуд. Їх об’єднують у групи за інтересами. Після закінчення курсу всі отримують сертифікати.

     Скористатися послугою «Університет ІІІ віку» можуть люди старше 55 років та з інвалідністю.

     Звертатися слід до територіальних центрів соціального обслуговування та центрів надання соціальних послуг. Загалом на Дніпропетровщині функціонує 16 таких відділень, зокрема у Покрові, Нікополі, Кривому Розі, Кам’янському, Вільногірську, Марганці, Павлограді, Слобожанському та Межовій.

     Для кожної людини, в якому б віці вона не перебувала, важливо навчатися та вдосконалюватися впродовж всього свого життя. Не може не радувати той факт, що навіть під час війни керівництво нашої області опікується потребами старшого покоління. Послуга «Університет ІІІ віку» це чудова нагода для людей «золотого» віку, займаючись улюбленими справами, долати стрес, знаходитись у соціумі, спілкуватися з однодумцями, відкривати нові барви життя і насолоджуватись його проявами.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11