Громади Дніпропетровщини отримали мобільні сонячні станції від іноземних партнерів

     До нашої області прибуло 12 мобільних автономних сонячних станцій за німецькою програмою GIZ. Вони призначені для живлення гаджетів та освітлювання приміщення під час відключень електроенергії. Сучасні пристрої вже розподілили між відділеннями ЦНАП та медзакладами. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

     Автономні станції можуть стати альтернативним джерелом живлення під час відключень світла – на кшталт генераторів. Пристрої складаються з батарей-накопичувачів та невеликих сонячних панелей.

      Перевага такого обладнання полягає у мобільності та зручності. Вони заряджаються від мережі та сонячної енергії. Тримають заряд понад добу. А їхньої потужності вистачає, щоб освітити приміщення, живити декілька ноутбуків, підключати комп’ютери та невеликі побутові прилади.

      – До ЦНАПів приходить багато людей, у нас велике навантаження. Поки запуститься генератор, потрібно почекати. Ця ж станція працює безперебійно. Це зручно для адміністраторів і відвідувачів, – акцентувала голова Петриківської громади Наталія Коваленко.

     До ЦНАПів Петриківської громади вже передали три необхідні зарядні станції, щоб місцеві мали доступ до адмінпослуг безперервно.

     У Солонянській громаді станції розподілили між медзакладами. У Петриківській, Покровській та Апостолівській громадах – між ЦНАПами.

     Нові сонячні станції слугуватимуть для забезпечення громадян необхідними соціальними послугами навіть в умовах частих відключень світла.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11