Україна отримала ще 2 безпілотники «Байрактар» від Туреччини

Український парк відомих турецьких безпілотників «Bayraktar» збільшиться ще на дві одиниці БПЛА. Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства Оборони (ГУР МО) України, виробник цієї техніки вирішив безоплатно передати ще дві бойові одиниці на потреби ЗСУ.

Слід зауважити, що Україна і раніше безкоштовно отримувала «Байрактари». Часто це відбувалося після того, як волонтери збирали необхідні суми, щоб їх купити. Так, у травні мешканці Литви зібрали понад 5 млн євро з метою придбання безпілотного літального апарату для України. Коли про це дізналися у компанії, то офіційно заявили, що передадуть дрон безкоштовно. Пізніше на «пташки» для ЗСУ збирав і шоумен Сергій Притула. Тоді ми всі разом за 3 (!) дні назбирали 600 млн доларів. На ці кошти планувалося придбати 3 «Байрактари». Але компанія знову підтримала українців, надіславши БПЛА у якості подарунку. Окрім цього, Україна отримала безкоштовно ще один дрон, коли кошти для нас збирали поляки.

Компанія «Baykar» передала ці надважливі у веденні війни прилади з метою допомоги Збройним Силам України, а також всьому нашому народу для захисту від окупантів. Ми безмежно вдячні нашим турецьким друзям за безкомпромісну та сталу підтримку у найважчі для нашої держави часи, – наголосили в ГУР МО.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11