Україна гідно витримала черговий масований ракетний удар з боку рашистів. Дякуємо нашим силам ППО

У ніч на 26 січня росіяни відновили атаки України дронами-камікадзе «Шахед». Як заявили у командуванні повітряних сил ЗСУ, всі 24 ударних БПЛА, випущених ворогом зі східного узбережжя Азовського моря, були знищені. Та вже зранку рф масовано випустила ракети по всі території нашої держави.

Тривога вже зранку була оголошена у всіх областях. Речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, що Росія випустила у повітряний простір України понад 30 ракет:

Близько шести Ту-95, попередньо з району Мурманської області, вилетіли і зробили пуски ракет. Але ми також не сидимо, склавши руки – працюють наші ППО, зазначив посадовець.

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний надав офіційну інформацію про те, що ворог здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них – в районі м.Київ. Крім того, 3 із 4 керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей, – деталізував посадовець.

За його словами, «мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури».

Але нас не зламати! Дякую військовослужбовцям, які тримають небо над Україною, – акцентував Валерій Залужний.

Міністр енергетики Герман Галущенко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що «російська армія вкотре обстріляла об’єкти енергетики, намагаючись створити системний збій в енергосистемі України. Але, завдяки титанічним зусиллям наших ППО, багато ворожих ракет не досягли своїх цілей».

За словами міністра, на превеликий жаль, маємо влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури. Через це запроваджені аварійні відключення. Найскладніша ситуація наразі спостерігається в Київській, Одеській та Вінницькій областях. Посадовець додав, що фахівці вже розпочали роботу, щоб якнайшвидше відновити енергопостачання.

Як доповів очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов, в регіоні внаслідок влучання ворожих ракет, є проблеми з електропостачанням. Постраждалих, на щастя, немає. Всі оперативні служби працюють на місці «прильоту».

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук повідомив, що в області через ворожу атаку є пошкодження двох об’єктів енергетичної інфраструктури. Дякувати Богу, обійшлося без постраждалих.

Внаслідок ракетних ударів по Київській області також є влучання в енергетичний об’єкт. Про це стало відомо з телеграм-каналу Київської обласної військової адміністрації.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що за попередньою інформацією в Голосіївському районі внаслідок падіння уламків ракети загинув 55-річний чоловік. Також відомо про двох постраждалих. Їм надали медичну допомогу.

Як бачимо, рашисти все ніяк не заспокояться, вони продовжують свої жалюгідні намагання психологічного тиску на українців шляхом масованого ракетного обстрілу. Такий терор призводить до надскладних наслідків, але ми тримаємось і маємо величезну надію на підтримку іноземних партнерів. Віримо, що нас не полишать сам на сам з вселенським злом, а будуть допомагати та сприяти Перемозі України! Не сумніваємось, що обов’язково вистоїмо, адже ми – незламна нація, яка понад усе цінує волю та незалежність, і ніколи не скориться ворогові!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11