Начувайтеся рашисти!!! Танки Abrams разом з «Leopard» зовсім скоро поїдуть захищати Україну. Маємо новий пакет військової допомоги від США

     Вчора ввечері стало відомо, що Сполучені Штати Америки надають Україні черговий пакет військової допомоги. Найголовніше в ньому – це танки M1 Abrams. Вже найближчим часом наші військові розпочнуть навчання з управління новою технікою. Глава Білого добу Джо Байден на брифінгу повідомив, що крім танків, які ЗСУ використають для контрнаступу, наші військові отримають ще й додаткові одиниці потрібної військової техніки.

      Загальний розмір пакету допомоги становить 400 мільйонів доларів. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Міністерства оборони США.

     До нього входять:

    • 31 танк Abrams зі 120-мм снарядами та іншими боєприпасами;
    • 8 тактичних машин для відновлення обладнання;
    • допоміжні транспортні засоби та обладнання;
    • фінансування навчання, обслуговування та підтримка.                                                                                                                                                                                           

     У відомстві підкреслюють, що цей пакет заходів засвідчує незмінну віру в ЗСУ з боку США, зараз і в майбутньому.

     Окрім наданого Сполученими Штатами батальйону танків Abrams, європейський консорціум зобов’язується найближчим часом надати Україні два батальйони танків Leopard. Сполучені Штати продовжуватимуть працювати з нашими союзниками та партнерами, щоб задовольнити потреби України на полі бою, для протистояння російській агресії. Ми маємо разом забезпечити подальшу свободу та незалежність українського народу, – йдеться в повідомленні Міноборони США.

     Президент України Володимир Зеленський щиро подякував союзникам:

     – Дякую Президентові США Джозефу Байдену за чергове сильне рішення – надати Україні танки Abrams. Вдячний американському народу за потужну лідерську підтримку! Це важливий крок до Перемоги над російським агресором. Зараз вільний світ як ніколи об’єднаний заради спільної мети – звільнення України від загарбників. Рухаємося вперед!

      Своєю чергою Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав рішення США щодо Abrams потужним результатом перемовин союзників і проявом неймовірної підтримки:

      – Дякуємо Президенту США Джо Байдену, голові Пентагону Ллойду Остіну та всім партнерам за консолідовану позицію. Разом до Перемоги!

     Довідково. Abrams – американський танк третього покоління, який може вражати рухомі цілі на відстані 2000 метрів. Характеристика: екіпаж – 4 особи, вага – 66,8 т, двигун – 1500 к. с., калібр гармати – 120 мм, максимальна швидкість – 68 км/год.

     Колишній очільник ЦРУ та командувач силами США і НАТО в Афганістані Девід Петреус заявив, що розгортання Abrams в Україні є “дуже значущим”.

     – Це війна України за незалежність. Вони намагаються звільнити власну країну від жорстокого, неспровокованого російського вторгнення. Чи надає це Україні значні нові можливості? Можна посперечатися, що так. Чи варто росіянам хвилюватися з цього приводу? Абсолютно!

      Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі обговорив оголошений пакет військової допомоги та взаємні кроки щодо якнайшвидшого прийняття нових зразків техніки на озброєння. Він подякував генералу Міллі за потужну підтримку і лідерство, зазначивши, що “ми налаштовані тільки на Перемогу”.

     Виділення озброєння також прокоментував голова Офісу Президента України Андрій Єрмак. Він зазначив, що “це лише початок”.

      – США передадуть нам 31 Abrams… Це зняті обмеження з постачань таких озброєнь. Тепер ми отримаємо танки від США, Німеччини, Великої Британії… І не тільки від них. Головне, що це лише початок. Нам потрібні сотні танків. А якщо потрібні, то ми їх матимемо, – написав голова ОПУ в Telegram.

      Розділяємо оптимістичні настрої високопосадовців. Дякуємо союзникам і надійним партнерам, котрі потужно підтримують Україну у такий надважкий час. Віримо, що наші найкращі ЗСУ отримають все необхідне, аби прогнати геть російських воєнних злочинців та нарешті звільнити всі території нашої незалежної країни. Переможемо, відновимо справедливість на рідній землі та повернемо мирний спокій у весь цивілізований світ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11