Плавучі електростанції та малі модульні реактори для відновлення енергетичного сектору України

     Через невпинні атаки росії, українська енергетика знаходиться в критичному стані. Її життєздатність можлива завдяки допомозі союзних країн. Підтримати Україну в цьому питанні зголосились Туреччина та Японія.

     З метою подолання енергодефіциту в Україні, турецька компанія “Karpowership” підписала меморандум із державним енерготрейдером АТ “Енергетична компанія України” (ЕКУ) щодо використання плавучих станцій. Про це повідомила прес-служба ЕКУ.

     – Енергосистема України зазнала 12 масованих російських атак. Дефіцит електроенергії внаслідок пошкодження генеруючої інфраструктури України зростає. Поки війна триває, будівництво нових енергоблоків для відновлення втрачених або пошкоджених генеруючих потужностей є неможливим, і нам потрібно шукати інноваційні рішення для подолання поточної кризи. Технологія Karpowership дозволяє відносно швидко розгортати нові генеруючі потужності з метою цільового спрямування до української мережі. Ми віримо, що це може призвести до зміни парадигми вирішення енергетичної кризи в Україні під час російських атак на інфраструктуру, – зазначив генеральний директор АТ «ЕКУ» Віталій Бутенко.

      Компанії спільно з національними та міжнародними організаціями розробляють проєкт щодо фінансування та запуску 500 МВт електричної потужності від енергокораблів. Цією потужності може бути достатньо для забезпечення електроенергією 1 млн сімей в Україні.

      Планується, що плавучі електростанції розмістять у портах Молдови та Румунії. Струм потраплятиме в українські мережі шляхом його передачі через міждержавні лінії.

      – Плавучі електростанції пропонують швидкі, надійні та гнучкі вирішення проблем з електрикою, і ми готові підтримати Україну в цьому питанні якнайшвидше, – заявила комерційний директор компанії Karpowership Зейнеп Харезі.

     До енергетичної допомоги Україні долучається і Японія. На основі новітніх технологій співпрацюватимемо у будівництві малих модульних реакторів та реалізації водневих проєктів. Про це говорили міністр енергетики Герман Галущенко та посол Японії Мацуда Кунінорі, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

     – Ми відкриті для активної співпраці у сфері будівництва малих модульних реакторів і маємо значний потенціал для реалізації водневих проєктів. Україна має професіоналів та технічні можливості, які дозволять нам стати одним із лідерів у цих інноваційних напрямах, – підкреслив Герман Галущенко.

     Енергетичний терор росії має на меті залишити українців без світла та елементарних побутових і людських благ. Але це не допомагає московським невдахам зламати дух українського народного опору. Ми вдячні Туреччині, Японії та всім партнерам за внесок у відновлення енергетичного сектору! Невдовзі ми побачимо нову Україну у світлі нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11