G7 підтримає енергетичний сектор України

«Група Семи» (G7), у якій зараз головує Японія, провела розширену зустріч на рівні глав МЗС та їхніх міжнародних партнерів. Ключовим питанням стало надання екстреної допомоги Україні з метою відновлення її енергетичного сектору та іншої критично важливої інфраструктури. Про це повідомив речник Державного департаменту США Нед Прайс. Посадовець також зазначив, що Америка й надалі буде надавати колективну підтримку Україні та її енергетичному сектору, який «продовжує зазнавати жорстоких російських атак».

Як повідомляє Державний департамент США, Держсекретар Ентоні Блінкен обговорив поточні зусилля щодо прискорення поставок енергетичного обладнання в Україну. Посадовець високо оцінив стійкість українців та наголосив на новому пакеті допомоги від США розміром 125 мільйонів доларів, які спрямують для підтримки енергетичної інфраструктури України. Вона буде включати: закупівлю високовольтних автотрансформаторів, мобільних газових турбін для забезпечення можливості надання основних комунальних послуг, а також обладнання для ремонту розподільчих підстанцій.
Група «G7» зобов’язалась цієї зими продовжувати координацію із доставки обладнання та гуманітарної допомоги Україні. Західні партнери також підтримають модернізацію і декарбонізацію (поступову відмову від традиційних джерел енергії: нафта, кам’яне вугілля, природний газ, торф тощо і все більш активний перехід на відновлювані джерела) енергетичних мереж нашої країни, їхню інтеграцію з європейською системою.

Глави МЗС «Групи семи» вкотре закликали росію припинити напади на цивільне населення, енергетичні й теплові системи України.
До зустрічі в якості гостя долучився і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він подякував колегам за підтримку зусиль із відновлення енергетичного сектора України і назвав три шляхи, які допоможуть розв’язати проблему російських ударів по енергомережах України:
-надання нашій країні більше систем протиповітряної оборони;
-постачанні достатньої кількості обладнання, яке допоможе відновити електромережі;
-посилення санкцій проти ракетної промисловості рф.

Ми надзвичайно цінуємо підтримку країн-партнерів, які надсилають нам необхідні ресурси для відновлення енергетичного сектору держави. Також вдячні за посилення санкцій на країну-агресорку. Віримо, що всі ці дії зовсім скоро призведуть до нашої спільної Перемоги над терористичною росією!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11