Актуально від Генштабу ЗСУ

     Триває 336 доба героїчної боротьби Української нації проти повномасштабного російського воєнного вторгнення. За інформацією Генштабу, ворог, зазнаючи численних втрат, все ж не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.

Оборонці України за добу зібрали “гарний врожай”

     Підрозділи ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Новобахмутівка, Красногорівка, Мар’їнка і Чарівне на Донеччині.

     Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, 3 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

      Наші Захисники знищили СУ-25, 3 ударних російських вертольоти КА-52, 3 БПлА типу «Орлан», 1 – типу «Мерлін» та 1 БПлА типу «Ланцет».

      Артилеристи та ракетники уразили пункт управління противника і 9 районів зосередження окупантів.

Пологовий будинок, школа, поліклініка – під прицілом російських терористів

      Протягом доби загарбники завдали 4 ракетних та 26 авіаційних ударів. Також здійснили понад 100 обстрілів із РСЗВ.

     Високою є загроза російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

      * На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони понад 40 населених пунктів. Серед них: Хрінівка та Карповичі Чернігівської області; Глухів, Бояро-Лежачі, Атинське, Соляники та Павлівка Сумської області, а також Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Бударки та Дворічна на Харківщині.

      * На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Вільшана, Синьківка, Іванівка, Котлярівка, Табаївка Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

      * На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Невське, Терни та Ямполівка Луганської області.

      * На Бахмутському напрямку під вогневий вплив ворога потрапили понад 30 населених пунктів. Зокрема, Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Краснополівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Ступочки, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

      * На Авдіївському напрямку від вогню окупантів постраждали Новобахмутівка, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Михайлівка на Донеччині.

      * На Новопавлівському напрямку обстріляні Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива та Микільське Донецької області.

      * На Запорізькому та Херсонському напрямках від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 40 населених пунктів. Серед них: Староукраїнка, Залізничне, Мала Токмачка і Новоандріївка Запорізької області, а також Золота Балка, Михайлівка, Новоберислав, Одрадокам’янка, Іванівка, Велетенське Херсонської області та місто Херсон, де загарбники обстріляли пологовий будинок, школу та поліклініку.

Учасники “спеціальної військової операції” швидко закінчуються

     У Криму рф продовжує заходи прихованої мобілізації за рахунок місцевих мешканців – громадян України. Зокрема, у місті Севастополь з 20 січня 2023 року російським військовим комісаріатам визначено завдання поповнити втрати росії у так званій “спеціальній військовій операції” за рахунок місцевих цивільних осіб з підрозділів чорноморського флоту. Всім працівникам визначено заповнити форми, вказавши відомості про військове звання в запасі та наявність водійського посвідчення.

     Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до місць позбавлення волі. Зокрема, в Краснодарі відбувається протиправне залучення таких осіб до складу приватної військової компанії “вагнер”. Більшість українських ув’язнених не задоволені таким зневажливим ставленням до них з боку російської сторони. Найбільш активно до участі у війні проти України закликають людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

     З Каховки на Херсонщині окупанти вивозять медичне обладнання центральної лікарні до міста Генічеськ Херсонської області.

     Окупанти продовжують зазнавати колосальних втрат в боях із завзятими оборонцями України. Понад 450 поранених терористів привезли до міської лікарні окупованого Дніпрорудного Запорізької області. Пораненими рашистами переповнена і Василівська районна лікарня цієї ж області.

     За добу втрати росії склали:

    • особового складу – 910 осіб,
    • танків – 9 од.,
    • бойових броньованих машин – 23 од.,
    • артилерійських систем – 6 од.,
    • РСЗВ – 2 од.,
    • літаків – 1 од.,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5 од.,
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 23 од.

     На війні легко не буває, але наші найкращі ЗСУ стали символом незламності та сили вільного козацького духу. Дякуємо мужнім та професійним “лицарям справедливості”, які попри втому та розлуку з рідними, не припиняють надихати нескорений народ та виборювати Перемогу України у важких боях з окупантами! Тримайтеся, хлопці та дівчата, ми щосекунди молимось за вас і намагаємось допомагати всім, чим можемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11