ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

                                                     Дорогі колеги, шановні покровчани і гості міста, незламні наші Захисники!

                                                                     Від щирого серця вітаємо Вас з Днем Соборності України

     «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів…»  Саме так видатний письменник, філософ і драматург Іван Франко говорив про об’єднання нашої нації, про Соборність, що від народження кипить у душах українців. Вона зігріває, збагачує духовно і надихає на вільне життя, свободу думок, рух без кордонів по всій території цілісної та незалежної Батьківщини. Цього прагнули наші предки і нарешті досягли 22 січня 1919 року, закріпивши історично важливе об’єднання Української та Західноукраїнської Народних республік. Така визначна подія була підтверджена Актом злуки УНР та ЗУНР, який 104 роки тому засвідчив, що українці хочуть мати свою державу, а не ділити її частини із загарбницькими імперіями. Остаточним кроком до знесення кордонів між Заходом та Сходом, Північчю та Півднем країни стала незалежність України, проголошена у 1991 році. Відтоді ми – сильні і вільні, зміцнені духовно і культурно, відкриті до звершень і розвитку заради прогресивного і щасливого життя на СВОЇЙ землі.

Сьогодні дійсно свято для всієї незалежної України, яке стало основоположним для новітньої історії її державотворення. День Соборності засвідчує, що немає Східної і Західної України, є лише одна, незалежна, соборна й демократична держава. І ми – єдиний народ, котрий відповідає за збереження цих цінностей!

     Цей день – історичний символ об’єднання України й орієнтир майбутнього для всіх нас. Саме суспільна, духовна і територіальна єдність країни та її вільний шлях у досягненні таких цілей – найважливіші умови для успіху нашої держави. За це віками боролись наші віддані державі пращури, за це проливали кров і терпіли тортури диктаторів, котрі вирішили, що здатні зламати волелюбність і національний дух українців… але ми вистояли. Вистояли і здобули! Так було до 2014-го… З того клятого року російські посіпаки посміли посягнути на святе – цілісність України. З тих пір ми знову на шляху визвольної боротьби, але з 2022-го – вже не самі, з нами весь цивілізований світ.

     Цьогоріч у День Соборності українці не братимуть участь у святкових флеш-мобах з утворення «живого ланцюга» єднання, бо вже майже рік міцно тримаються за руки, разом захищаючи власну свободу, національну ідентичність і незалежність України. Сьогодні ми, як ніколи, свідомі і рішучі, упевнені та категоричні у власній позиції: «Не віддамо! Не дозволимо! Не здамо жодного клаптику своєї священної землі!». Заради цього ми об’єднані…

      Щиро вітаємо всіх з Днем Соборності – цим надзвичайно важливим святом для нашої країни. Бажаємо міцного здоров’я, незламної гідності, самоповаги, порозуміння й глибокої віри в Перемогу України. Ми надзвичайно вдячні нашим Захисникам за те, що непохитно боронять кордони держави і не залишають ворогу жодного шансу. Ми разом з Вами прокладаємо мирне майбутнє нашої неподільної Батьківщини!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11