Рік незламних. Внесок Дніпропетровщини у нашу Перемогу

Минулий рік став роком випробувань для всіх українців. Разом з тим, він згуртував нас, зробив сильнішими, сміливішими та ближчими. Кожен на своєму місці ніхто не стояв осторонь. Ми всі тримали свій фронт, самовіддано працюючи заради нашої Перемоги. Наша рідна Дніпропетровщина – потужний промисловий та аграрний регіон, зробила чимало добрих справ, скерованих на підтримку різноманітних сфер життєдіяльності. Що саме – розповів керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко на своїй сторінці Фейсбук,  у серії публікацій під назвою «Рік незламних»
Допомога армії
Поки наші славетні ЗСУ на полі бою нищили ворогів, Дніпропетровщина цілодобово працювала над тим, щоб підтримувати Захисників.
Першочерговим завданням стала побудова захисних споруд. Всього в області було створено понад 200 (!) ліній оборони та десятки кілометрів протитанкових ровів. По всьому регіону встановили 3 тисячі «їжаків», які мали на меті зупинити загарбників та не пустити їх на Дніпропетровщину.
Окрім цього, область відправила нашим Захисникам 40 машин та 1 мільйон літрів пального та інші необхідні на фронті речі: буржуйки, бронежилети, одяг, медикаменти, продукти харчування. Кількість всього необхідного налічує тисячі одиниць та десятки тонн.
Отримували наші бійці й сучасне військове обладнання, вкрай необхідне для Перемоги над ворогом: рації, тепловізори, старлінки та квадрокоптери.

Медична сфера
Наші лікарі протягом 2022 року, без перебільшення, працювали на межі можливостей. Попри втому, вони надавали допомогу всім, хто її потребував, і зараз продовжують це робити.
Медзаклади були змушені підлаштуватися під воєнні реалії: побудували нову логістику поставок ліків, а також на 38% розширили хірургічні відділення.
За підтримки державної та обласної влади, а також благодійних коштів лікарні отримали майже 500 одиниць нового обладнання – ангіографи, томографи, рентгени, апарати штучної вентиляції легенів та багато іншого. 
На випадок аварійних відключень електроенергії у лiкарнях області встановлені майже 500 генераторів. Першочергово вони живлять операційні, пологові, реанімації, служби крові.
Наші медики щодня опікуються мешканцями регіону, переселенцями, пораненими. Ці герої медичного фронту врятували 150 дітей, які постраждали від російських обстрілів у різних куточках країни.

Бізнес
Підприємства нашого регіону минулого року сплатили податків на суму понад 27 мільярдів гривень.
Попри ракетні атаки, складності в логістиці та скорочення виробництва, продовжують працювати 86% великих підприємств.
Тримає удар і малий бізнес. Його власники пристосовуються до відключень електроенергії, закуповуючи генератори, щоб мати змогу працювати й надалі.
Наперекір обставинам, з’являються нові фірми. З початку повномасштабного вторгнення відкрилися понад 7 тисяч підприємств. У їхньому числі: ІТ-компанії, продуктові маркети, ресторани, інтернет-магазини.
А ще до нашого регіону переїхали 79 підприємств з «гарячих точок» – Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської областей. 17 з них вже почали працювати, з десяток – готуються відновити виробництво.

Аграрна сфера
Землероби Дніпропетровщини у 2022-у зібрали понад 3 мільйони тонн зерна – пшениці, ячменю, жита, вівса, кукурудзи. Також багатим був урожай на соняшник та ріпак – більш ніж 1,3 мільйони тонн.
Аграрії зазначають, що збіжжя вистачить, і хвилюватися нікому не треба.
Під врожай-2023 вони посіяли майже 640 тисяч гектарів озимини. Вільні площі навесні займуть пшеницею, ячменем, кукурудзою та соняшником.

Гуманітарний фронт
Регіон відправив 1,7 мільйонів продуктових наборів людям, якi найбільше постраждали вiд росiйської агресiї у Донецькій, Чернігівській, Луганській, Запорізькій, Харківській, Київській та Миколаївській областях.
Декілька разів гуманітарні вантажі з нашої області зустрічали звільнені громади Херсонщини. Окрім продуктів харчування, засобів особистої гігієни, були надіслані спецтехніка та будівельні матеріали, необхідні для відновлення зруйнованого росіянами.
До допомоги долучаються й партнери з-за кордону. На Дніпропетровщині працюють міжнародні організації, які підтримують переселенців, медиків, освітян.

Як бачимо, наш регіон не залишився осторонь проблем, які принесла війна. Мешканці області самовіддано працювали, міцно тримаючи кожен свій фронт та забезпечуючи надійний тил нашим Захисникам. Вдячні кожному за цей внесок та віримо, що й надалі будемо робити все задля того, щоб на нашій рідній землі якнайшвидше запанував довгоочікуваний мир! Разом – Переможемо!


За матеріалами
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11