Спортсмени Дніпропетровщини у 2022 році вибороли понад 350 медалей на міжнародних змаганнях

     Найважчий в історії Незалежної України 2022 рік був для нас роком випробувань та боротьби. За його підсумками, завдяки незламності та єдності українців, можемо похвалитися безліччю значущих перемог на всіх фронтах, які є важливими складовими прийдешньої Великої Перемоги України. На світовому рівні виборювали їх і наші спортсмени. Зокрема «врожайним» був 2022-й для спортсменів Дніпропетровщини, які здобули понад 350 нагород на міжнародних змаганнях. Відзначилися як дорослі, так і юні атлети. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

    • Спортсмени області увесь 2022 рік підкорювали змагання найвищого рівня. Результат їхньої праці – більш ніж 350 медалей, – сказав директор департаменту молоді та спорту Дніпропетровської ОВА Олександр Пшеничников.

     Багатим на досягнення 2022-й став для легкоатлетки Ярослави Магучіх. Навесні вона перемогла на чемпіонаті світу зі стрибків у висоту в приміщенні. Трохи пізніше на чемпіонаті світу у США виборола срібло. Влітку у Мюнхені стала чемпіонкою Європи. А ще перемогла у сезоні «Діамантової ліги».

     Додала нагород до скарбнички області і борчиня Ілона Прокопевнюк. На її рахунку срібні медалі чемпіонатів Європи та світу з вільної боротьби.

     «Золотом» чемпіонату Європи з воднолижного спорту за свій стрибок з трампліна відзначився Данило Фільченко. До цього він став переможцем на Всесвітніх іграх в американському Бірмінгемі.

      Більше того, 37 спортсменів Дніпропетровщини визначені кандидатами від України на участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року!

      Вітаємо наших спортсменів з визначними здобутками! Дякуємо, що прославляєте неньку-Україну та наближаєте наш Переможний День!

Джерело: Офіційний сайт

Дніпропетровської обласної державної адміністрації: https://adm.dp.gov.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11