Талановита зірочка нашого міста Каміла Топєха присвячує свої Перемоги миру в Україні

     Те, що українці – незламний народ, щодня доводять наші діти, які попри всі складнощі воєнного часу, продовжують впевнено йти до своєї мети. Затьмарений фронтовою смугою 2022 рік був дуже складним, але ми не опустили рук, а навпаки – завдяки наполегливій праці, бажанню та надзвичайній вірі в ЗСУ і Перемогу, рухалися тільки вперед, продовжуючи дивувати світ своїми успіхами. Багатим на здобутки минулий рік став і для театрального колективу «Звичайні дива» Будинку творчості дітей та юнацтва, викладач Людмила Нагібіна. Натхнений та досвічений педагог чудово вміє направляти у потрібне русло потенціал дітей, розкривати їх таланти і націлювати майбутніх акторів на плідну роботу. Серед обдарованих вихованців Людмили, що вже прославляють рідний край, – донька наших колег (провідного спеціаліста комерційного відділу Надії та монтера колії Залізничного цеху Андрія Топєхи), 9-річна Каміла. Війна не стала на заваді її навчання, творчого запалу та досягнень. Серед таких – багаточисельні нагороди за участь у різноманітних всеукраїнських конкурсах. Старання дівчинки не залишились непомітними. За підсумками року, Каміла стала стипендіаткою міського голови, за що отримала грошовий сертифікат. Як юній акторці вдається так успішно прокладати свій творчий шлях? Хто надихає і допомагає дівчинці? Чого вона прагне досягти і про що мріє? Всі ці питання ми поставили Камілі під час особистої зустрічі.

 

     Каміла Топєха вже 3-й рік, за рекомендацією мами, займається в театральному гуртку «Звичайні дива». І не дарма, бо цей вид мистецтва неабияк захопив дівчинку. В неї дуже добре виходить декламувати вірші на камеру, перевтілюватись у різних персонажів. Камілі подобається змінювати сценічні образи, а найбільше – грати комічні ролі:

            – На уроках кіномистецтва ми знімаємо «Смайл-шоу» жартівливих історій зі шкільного життя, на кшталт «Єралашу». Це дуже цікаво і весело, – не приховує приємних емоцій дівчинка.

            Каміла розповідає, що із задоволенням вчить напам’ять тексти своїх ролей, їй це легко дається. Тому і не дивно, що для творчої особистості такі шкільні предмети, як українська література та мистецтво, – улюблені, бо саме вони допомагають розвивати її беззаперечний талант.

     Сама ж «зірочка» у такий непростий час випробувань по-справжньому радіє живому спілкуванню з однодумцями на репетиціях, чого нашим дітям катастрофічно не вистачає через дистанційне навчання. Тому зараз найбільша мрія юної акторки – Перемога України та повернення до мирного життя, без тривог і постійних сирен, коли можна ходити до школи та бачитися зі своїми друзями офлайн.

            – Навчатися онлайн не так цікаво, як в школі. До того ж, останнім часом і це не вдається, бо часто вимикають світло, – із сумом говорить дівчинка.

     Але Каміла намагається розвіювати свій смуток творчою працею. Завдяки проявленій наполегливості, старанності, акторському хисту та природній чарівності, минулий рік, ознаменувався для неї визначними досягненнями. Дівчинка стала лауреатом I ступеню Міжнародного багатожанрового фестивалю-конкурсу «Острів злагоди», номінація «Телемистецтво»; добула гранпрі міжнародного конкурсу мистецтв UKRAINIAN WORLD в номінаціях «Кіномистецтво» та «Художнє читання»; а ще юна актриса отримала диплом I ступеню міжнародного дитячого дистанційного фестивалю-конкурсу «З любовʼю до тварин».

      Звісно, ці значні здобутки у такому важкому році свідчать про надзвичайний талант, цілеспрямованість та наполегливість нашої зірочки. Значний внесок в її перемоги вклали батьки, котрі вірять у свою юну актрису і підтримують її в усьому. Андрій та Надія прагнуть бути друзями для своїх донечок (у Каміли є старша сестричка Віка), допомагають слушними порадами і прислухаються до думки дівчаток, поважають їх позицію. Саме тому у них і виходить досягати успіхів: Віка у минулому році вступила до вишу, а Каміла радує батьків своїми творчими здобутками. У цьому також є велика заслуга і викладачки Людмили Нагібіної, яка прищеплює своїм вихованцям любов до прекрасного, відкриває шлях до самовираження, надихає на високі результати, чим їй і віддячують юні актори. У листопаді 2022-го театральний колектив «Звичайні дива» став переможцем всеукраїнського дистанційного багатожанрового конкурсу талантів «У країні мистецтв», а також здобув першу премію всеукраїнського багатожанрового конкурсу мистецтв «Творчий ринг» у номінації «Кіномистецтво». Це спільна заслуга учасників, колективу, які наполегливо працювали, незважаючи на важкі зовнішні обставини, продиктовані війною.

     Ми щиро вітаємо Камілу Топєху, її батьків та весь театральний колектив «Звичайні дива» на чолі з Людмилою Нагібіною, з високими результатами. Дякуємо, що прославляєте наш Покров своїми талантами! Бажаємо невичерпного натхнення, творчих злетів, неймовірних успіхів та визнання. Нехай дива трапляються не лише в новорічні та різдвяні свята, а супроводжують вас повсякчас та на кожному кроці!  З такими талановитими дітками Перемога точно буде за Україною, бо гарячий вогонь їхніх сердець не загасити жодному ворогу! Бажаємо Камілі та всьому її творчому осередку здійснення найзаповітніших мрій та бажань у новому році! Нехай він буде рясним на здобутки та Перемоги!

                                                                                                                                                                      Підготували: Анастасія ШАБЛЯ, Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11