Дорогі друзі, колеги, спілчани, ветерани праці! Щиро вітаю Вас з наступаючим, вірю, що Переможним, 2023 роком!

     Поступово завершує лік своїх важких днів та випробувань 2022 воєнний рік. Рік, коли ми прокинулись від вибухів, здригались від сирен, коли нас охоплював страх та постійне тривожне очікування… Але ми, всі українці, зокрема і колектив нашого комбінату, швидко оговтались від стресу та почали діяти… Ми щодня працювали з ще більшими наполегливістю та стимулом, бо точно зрозуміли, що потрібні нашій країні, нашим колегам-Захисникам, нашим дітям. Як профспілка, так і весь трудовий колектив, швидко перелаштувались на воєнні рейки і почали донатити у Перемогу України над російським загарбником. Причому робили це на всіх фронтах – виробничому, економічному, волонтерському та спортивному.

                У минулорічному привітанні я висловлював сподівання на те, що дружня команда профактивістів не підведе і в наступному році. Сьогодні дуже приємно констатувати, що мої бажання справдились. Наш трудовий колектив довів, що вміє мужньо битись з ворогом у лавах ЗСУ, надійно забезпечувати виробничий тил, аби мати економічну можливість допомагати армії. Навколо цієї мети об’єднались всі – профспілка, адміністрація і працівники. Хочу підкреслити, що в роботі профком комбінату практично не відчув обмеження в правах, згідно зі змінами, внесеними до трудового законодавства у воєнний час. Так, нас позбавили бюджетування на культурно-масову роботу, але це не стало на заваді підтримки ЗСУ. Спочатку ми спрямовували на їх потреби, точніше на адресну допомогу нашим Захисникам, фінанси, що надходили від профспілкових внесків працівників. Починаючи з липня, профкому довірили контроль за цілеспрямованим розподілом одноденного заробітку працівників на придбання потрібних речей, від одягу до автомобілів, для наших воїнів. Пишаємося тим, що серед передовиків фронту є і профспілкові лідери – Геннадій Сокур, Сергій Нагорний, Сергій Шатохін, Сергій Овчаров, Юрій Перепятенко і Валерій Мельник. Ми з ними постійно на зв’язку і твердо доводимо, що профком своїх в біді не лишає. Разом боремось за Перемогу!

     Через війну профком втратив можливість оздоровлювати працівників на морі, але від організації відпочинку не відмовився. Ми досягли домовленості з адміністрацією з приводу відкриття та доставки працівників  на бази відпочинку, сприяли оздоровленню колективу в ТК «Буковель».

Війна забрала у нас можливість проводити Робочу Спартакіаду, але не змусила сидіти на місці. Фізкультурні лідери ініціювали, а ми тільки підтримували організацію кубкових спортивних змагань. Виділений призовий фонд відправляли на ЗСУ.

     Попри складне матеріальне становище профком не відмовився від щорічної традиції вшанування наших ветеранів з нагоди Міжнародного дня людей «золотого віку». Не залишили без новорічних подарунків і дітей наших працівників. Більше тисячі юних українців отримали солодкі сюрпризи під ялинку.

     Ми вже Перемогли, бо протягом цього надважкого року трималися разом і діяли! За це я щиро вдячний кожному члену профспілкової команди, кожному робітнику нашого підприємства. Завдяки вашій чесній, наполегливій і цілеспрямованій праці, комбінат витримував виробничий ритм та зберігав всі соціальні гарантії цілих 11 місяців, у той час, коли багато підприємств ГМК оголошували про зупинку. На жаль, у грудні і наш комбінат вимушено став на простій через неможливість працювати далі. Але людей не кинули напризволяще, 2/3 від тарифу працівники отримують, це все ж краще, ніж безоплатна відпустка. Сподіваємось, що виробничий простій триватиме недовго, а Переможна весна настане швидше, ніж ми того очікуємо.

     Дорогі друзі, сьогодні опівночі куранти нарешті припинять серцебиття цього жахливого та виснажливого року, і розпочнеться новий місяцелік. Бажаю, щоб він був багатим на позитивні новини з фронтових полів, щедрим на добрі справи і Переможним у всіх розуміннях цього слова. Нехай кожен Захисник вже невдовзі постукає у двері свого дому і сповістить про закінчення війни! Чекаємо на повернення до виробництва і профспілкової роботи загартованих порохом колег. Ворог ніколи не здолає сталеву міць гірницького духу! Бажаю всім нам не сумніватись у цьому! Безпеки, миру та злагоди в кожну родину. Зігрівайте один одного яскравим вогнищем віри у Перемогу і теплом гарячих українських сердець. Спокійного Нового року! Нехай всі заповітні бажання цієї чарівної ночі перетворюються на реальні звершення.

                                                                                                                                                                                                            З повагою,

                                                                                                                                                                                              Євген Запускалов,

                                                                                                                                                              Голова первинної організації ПМГУ

                                                                                                                                                                                              Покровського ГЗК

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11