Українців застерегли від використання піротехніки на свята

Поліція закликала українців відмовитися від феєрверків на зимові свята, попередивши про відповідальність.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі телемарафону заявив, що у більшості областей України вже заборонили використання піротехнічних виробів. Порушення будуть кваліфікувати як дрібне хуліганство:

Впевнений, що найближчими днями всі обласні військові адміністрації ухвалять рішення про заборону використання піротехнічних виробів. Зараз не час для гучних святкувань з петардами та феєрверками. Я особисто наголошую на тому, щоб тричі подумати перед тим, як купувати такі речі, тому що використовувати їх законно буде неможливо. Порушники можуть бути затримані, а також їм доведеться нести відповідальність за їхні дії, навіть по декількох статтях Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейський закликав всіх українців бути більш відповідальними, «не тільки через закон, а ще й через повагу до військових та інших людей».

Багато кого ці петарди чи салюти можуть сильно налякати, як мінімум. Не кажучи вже про все інше. Тому, ми будемо реагувати відповідно, – акцентував Олексій Білошицький.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції також нагадав, що у новорічну ніч в кожному регіоні України буде діяти комендантська година. Протягом цього періоду перебувати на вулиці суворо заборонено. Ті ж, хто наважиться порушити це правило, будуть притягнуті до відповідальності.

Тож закликаємо не нехтувати цим правилом та відмовитися від використання піротехніки у цю новорічну ніч. Давайте розуміти, що феєрверки та петарди зараз абсолютно не на часі. Віримо, що українці дослухаються до порад і не будуть вештатися вулицями, привертаючи увагу правоохоронних органів, а зустрінуть Новий 2023 рік у колі близьких та рідних, за, нехай скромним, але все ж таки святковим столом. Бережімо себе і залишаємо запуски феєрверків на День Перемоги!

За матеріалами:

https://www.unn.com.ua/uk/news/2009000-ukrayintsiv-zasteregli-vid-vikoristannya-feyerverkiv-na-noviy-rik

https://www.slovoidilo.ua/2022/12/27/novyna/suspilstvo/ukrayincziv-zasterehly-vykorystannya-pirotexniky-svyata



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11