Океан незабутніх вражень від неймовірної «Грації»

     Наші діти – незламні і непереможні! Незважаючи на війну, вони мають в собі сили продовжувати тренуватись, займатись улюбленими справами і доводити всьому світу, що їхні плани, надії, мету, віру, бажання і мрії не зруйнує жоден ворог. Саме це 24-го грудня демонстрували вихованці клубу бально-спортивного танцю «Грація» під час традиційної підсумкової атестації, яку для них ініціювали тренери – Наталія Волкова та Антон Пащук. Задумане втілювали в життя всі разом – наставники, батьки і діти – прикрашали зал, готували творчо-розважальну програму і масу цікавих сюрпризів. Кожен свій крок присвячували мужнім Захисникам України і їх Перемозі над російськими загарбниками. Як пройшов цей надзвичайно красивий, витончений і, водночас, дуже хвилюючий, динамічний і веселий захід, «ЗМ» знають не зі слів. Ми мали змогу особисто насолодитись атмосферою танцювальної святковості, і вже готові поділитись з Вами своїми надзвичайними враженнями.

     Перший сюрприз для всіх присутніх стався зовсім несподівано. На атестацію до «Грації» завітав справжній Захисник України. Присутні кинулись дякувати йому за стійкість та героїзм, проявлені у боротьбі з окупантом, за мирне майбутнє підростаючого покоління у Незалежній державі. Звісно, тільки після загального фото з «воїном світла» було оголошено старт найголовнішій події танцювального дня – атестації за підсумками складного 2022-го року.

     — Цей рік був дуже важким для всіх нас. Війна змусила відмовитись від звичного ритму тренувань, позбавила турнірних змагань, змусила здригатись від звуків сирен та вибухів, вимкнула світло в домівках і танцювальному залі, але не загасила вогник тепла, віри і надії у наших серцях, – говорять Наталія та Антон. – Через цю жахливу подію деякі наші вихованці разом з родинами виїхали в інші регіони України або за кордон. Роз’єдналися пари, які тривалий час відточували свою танцювальну майстерність разом. Але я пишаюся тим, що незважаючи на всі негаразди, ми зуміли подолати страх і продовжили тренуватись. Надзвичайно вдячні батькам за те, що погодились відпускати танцорів на заняття. Разом ми пережили цей рік, вдосконалили свої уміння. Тому сьогодні, під час підсумкової атестації, готові продемонструвати все, чому навчились. Як говорять: якщо турнір не йде до нас, то ми самі його собі влаштовуємо. У дітей має бути стимул для подальших здобутків, тому ми і наполягли на цьому своєрідному екзамені, який дозволить нашим зірочкам рухатись далі.

     Розпочався святковий захід урочистим парадом учасників, гарно вбраних у тематичний одяг, все за турнірними вимогами. На обличчях дітей прочитувалось переживання, особливо у тих, хто вперше показував публіці свої танцювальні уміння. Після пишного початку вихованці «Грації» один за одним, парами або соло, виходили на паркет. З трепетом у серці та посмішкою на обличчі виконували композиції європейської і латиноамериканської програм. У їх переліку були вальс, ча-ча-ча, джайв, квікстеп, самба, румба, фокстрот та інші. Кожен номер викликав бурхливі овації та захват у присутніх батьків, які були шаленою підтримкою для своїх дітей. Крім тренерського тандему, суддями для танцорів-початківців були їх старші друзі по клубу.

     Фінальним акордом танцювального феєрверку стало нагородження наймолодших його учасників та привітання тренерів, які пишаються успіхами своїх вихованців.

     Після – декілька хвилин для загального фото, підготовка до карнавальної вечірки і святкової дискотеки. Діти добряче попрацювали на паркеті, тому точно заслужили на свято.

     У той час, коли юні танцори ділились своїми враженнями ожин з одним, ми запитали у тренерів, чи задоволені вони підсумками атестації. І ось, що почули у відповідь:

    • Слід сказати, що всі наші підопічні – великі молодці. Вони впорались з усіма завданнями, які ми перед ними ставили – вийшли на паркет, зібрались і показали те, чому навчились. Це означає, що весь наш клуб зробив правильний вибір на користь тренувань, і вже з початком наступного року сподіваємось продемонструвати це на турнірах. Головне, щоб небо над Україною якнайшвидше перестало здригатись від вибухів. Це наше спільне найзаповітніше бажання на Новий рік.

     Було, що сказати і головним учасникам святкового заходу – вихованцям клубу, серед яких, до речі, є діти та онуки працівників комбінату.

     Марина, 14 років – донька електромонтера Цеху мереж та підстанцій Наталії Троян.

     Вона 4 роки займається танцями. За цей час вже встигла стати переможницею всеукраїнських змагань «Golden step». Через війну перспективна дівчина не мала змоги подати документи на отримання ІІ дорослого розряду, але впевнені, все у неї ще попереду.

      – Моя найбільша мрія на сьогодні – квиток на перший турнір нашої федерації у наступному році. Це для мене дуже важливо, я того шалено прагну, як і Перемоги України, – говорить Марина.

     Аристарх, 14 років – творча гордість Покрова. Він – син працівника нашого підприємства, начальника дільниці Ремонтно-будівельного цеху, Віталія Черенкова. Хлопець займається танцями 8 років, має ІІ дорослий розряд.

     – Мені дуже подобається займатися танцями. Для мене це друге життя. З нетерпінням чекаю турніру, який відбудеться в останній місяць зими. Ми туди обов’язково поїдемо. Найголовніше, щоб був мир у нашій країні, а все інше налагодиться, – упевнений Арік.

     Марта, 10 років – онука енергодиспетчера Служби електрифікації та енергогосподарства Залізничного цеху Нателли Омельченко.

      – Я лише півроку займаюся танцями, і мені це подобається, тому буду продовжувати тренуватись. Сьогодні дуже хвилювалась, бо вперше брала участь у такому заході. Здається, у мене все вийшло. Тому хочу, щоб війна швидше закінчилася, тоді я зможу виступати на змаганнях та досягати значних результатів, – ділиться своїми бажаннями Марта.

      Антон, 15 років:

     – Війна спочатку викликала у мене апатію, тому я деякий час не тренувався. Але влітку бажання займатися танцями взяло верх над страхами. Та і як можна покинути улюблену справу, якій присвятив 9 років! Тому я повернувся до тренувань, котрі дарують мені задоволення. Мені подобається цей вид спорту. Він фізично загартовує, відточує витримку, виховує волю, формує гарну постать та дарує неймовірні враження. Навіть поразки змушують тебе вдосконалюватися та ще наполегливіше йти до своєї мети.

     Даніїл, 12 років, з яких понад 6 займається танцями. Серед досягнень – чисельні перемоги на змаганнях різних рівнів, безліч дипломів, медалей, кубків.

     – Танець дарує класні емоції та гарний настрій. Мрію нарешті взяти участь у турнірі після тривалої перерви, посісти I місце і присвятити свою Перемогу Україні та її Захисникам, – ділиться прагненнями танцор.

     Ніщо не може вгамувати жагу наших дітей розвиватися, підкорювати нові вершини та рухатися до здійснення своїх мрій! Бажаємо юним талантам із клубу бально-спортивного танцю «Грація», їхнім батькам та наставникам невичерпного натхнення, приголомшливих успіхів, грандіозних досягнень! Нехай всі плани втілюються в реальність вже в Новому 2023 році, під мирним небом України!

     P.S.: Клуб бально-спортивного танцю «Грація» запрошує дітей віком від 4 років до своєї команди. Динаміка, експресія, витонченість рухів, гарна фізична форма та підтримка дружньої команди Вам гарантовані!

     За більш детальною інформацією звертайтесь за телефоном:  (098) 213 52 53 – Наталія Олегівна Волкова,
тренер.

Підготували: Анастасія ШАБЛЯ, Наталія ЧЕПЕЦЬ


Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11