Ремонт дороги як соціальна відповідальність комбінату

     Покровський гірничо-збагачувальний комбінат завжди був соціально відповідальним підприємством. Не змінив своїх принципів і під час важкого воєнного часу. Благодійні проекти, як відгуки на прохання працівників, жителів міста та району – завжди були серед таких. Тому запит мешканців Покровської сільської ради відносно допомоги з ремонтом дороги, не залишився без уваги Голови правління, депутата міськради Сергія Шуваєва. Очільниця громади, від імені всіх її представників, просила допомоги у ремонті проблемної ділянки шляху поблизу с. Старозаводське, понівечену великовантажними машинами. Цей напрямок став просто дорогою виживання для руху оперативного, громадського транспорту та машин швидкої допомоги. Тому гостра проблема назріла і потребувала негайного вирішення. Відповідь керівника нашого підприємства на прохання місцевих жителів була позитивною. Восени вже спрацьована бригада дорожників комбінату приступила до виконання робіт з укладання асфальту. На минулому тижні «ЗМ» мала змогу поспостерігати за фінальним етапом реалізації цього соціального проекту.

     Цього року підприємство, попри повномасштабну війну, успішно виконало ремонт 11 кілометрів дорожнього покриття однієї з важливих для комбінату і району автомагістралей. Здавалося б, що це вже й так вершина досконалості в нинішніх складних умовах. Але, як виявилося, рухатись далі не тільки можна, але й треба. Особливо, якщо ключова мета – допомога людям.

      У вересні голова Покровської сільської ради надіслала офіційне звернення до керівництва підприємства з проханням допомоги у такий непростий час для всієї нашої держави та посприяти у проведенні ремонту ділянки дороги від с.Старозаводське до с.Приміське, протяжністю більше 6 км.  Мешканцям району добре відомо про те, що цей відрізок шляху зазнав суттєвих руйнувань внаслідок активного руху по ньому вантажівок. Саме тому, через величезне навантаження на дорожнє покриття, воно достатньо швидко зносилося, на дорозі утворилися величезні вибоїни, що невідкладно вимагало проведення ремонтних робіт. Важливе рішення стосовно їх початку було прийняте після скликання експертної комісії комбінату та детальних обговорень.

     На першому етапі було виконано планування проекту ремонту визначеної ділянки автошляху, яким займалися спеціалісти Управління капітального будівництва під керівництвом начальника Андрія Алексєєва. А вже після розпочалася поступова реалізація цієї соціальної ініціативи.

     – Роботи з ремонту даної ділянки автошляху стартували у вересні. За 3 місяці комбінат отримав більше 850 тонн асфальтобетонної суміші. Саме вона й була використана нашими дорожниками для укладання майже 8 тис. м2 покриття, – відзначив Андрій Олександрович.

     До складу дорожньої бригади ввійшли «добровольці» з різних підрозділів нашого підприємства. Серед них: Ігор Дорошенко та Сергій Жидков з Автотранспортного цеху, Олег Карташов із Запорізького кар’єру, Сергій Черніков, Василь Рийчук та Юрій Сінаєвський з Ремонтно-будівельного цеху, а також Ігор Барабаш зі Служби забезпечення виробництва.

     На озброєнні дорожників – техніка комбінату, яка функціонує в тандемі з ремонтниками, значно полегшуючи їхню непросту працю. Додатково орендується коток, потрібний для ущільнення шару покладеного асфальту.

     Таким чином, день за днем комбінат рухається до реалізації запланованого, вже вкотре демонструючи свою соціально орієнтовану позицію. В результаті на відремонтованій ділянці автошляху вже зовсім скоро буде відновлено рух як приватних автомобілів, так і техніки, що задіяна у доставці гуманітарних вантажів, а також забезпечує невідкладну допомогу мешканцям сільської громади. Завершити благодійний ремонт планується до кінця грудня. Звісно, слід розуміти, що ключову роль у цьому питанні відіграють, як погодні умови, так і загальна безпекова ситуація.

                                                                                                             Підготували: Олександрина ЛЕЩЕНКО, Наталія ЧЕПЕЦЬ

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11