Уряд Швеції ухвалив дев’ятий пакет підтримки України

     Про це під час спільної пресконференції з міністром оборони України Олексієм Резніковим повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, який приїхав із візитом до України. За його словами, новий пакет буде на 50% більшим за попередній. Це пов’язано з ескалацією з боку росії.

     Швеція вже передала Україні оборонне обладнання у рамках восьми різних пакетів підтримки. За словами міністра оборони, Швеція не просто підтримує Україну, а інвестує у «нашу загальну безпеку», оскільки росія постійно порушує права людей, зокрема, атакуючи лікарні, університети, школи. Цього разу країна передасть нашим Захисникам ППО, комплектувальні для іншого виду ППО, а також зимову амуніцію.

     Також в інтервʼю Пол Йонсон розповів, що його вразили наслідки атак на цивільні об’єкти у Миколаєві, який він відвідав разом з Олексієм Резніковим.

      — З 1 січня ми будемо головувати в Раді Європи та для нас буде дуже важливим завданням захищати інтереси України, – заявив глава Міноборони Швеції.

      Олексій Резніков зазначив, що план України «дуже простий це звільнення всіх тимчасово окупованих територій України до стану на 1991 рік, коли були міжнародно визнані кордони України».

      Міністр оборони подякував шведському колезі за візит та наголосив, що допомога, яка приходить в Україну від Стокгольма з початку війни, значно посилює наші Збройні Сили, а всі її високотехнологічні інструменти дуже ефективні на полі бою.

https://www.youtube.com/watch?v=lAAmRSLIaVo

     Ми також вдячні шведським друзям за цінні подарунки, за допомогою яких наші професійні воїни успішно виконують бойові завдання та наближають Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11