Енергетики працюють над спеціальною «формулою» подачі електроенергії в регіони

Зараз у державі склалася така ситуація, коли рівень енергоспоживання значно перевищує рівень генерації. Через це, як зазначив Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, першочергове завдання фахівців полягає у тому, щоб зменшити дефіцит електроенергії до рівня, який був перед останньою масовою ракетною атакою. І саме за цієї умови з’явиться змога повернутися до планових відключень.
Наразі енергетики працюють над тим, щоб увімкнення електроенергії було однаковим за часом для всіх областей, — повідомила радниця заступника керівника Офісу президента Олена Симоненко в ефірі телемарафону.

Посадовиця зазначила, що ситуація з електропостачанням відрізняється по всій Україні. Це, за її словами, «пов’язано, в першу чергу з тим, що передача електроенергії має певну специфіку, а не з тим, що певному регіону виділяється більше електроенергії».
Щодня «Укренерго», маючи інформацію про обсяги електроенергії на кожну область, передають ці дані до обласних військових адміністрацій та Обленерго. Далі вже розпочинається робота над графіками вимкнень.
–  Ми хочемо, щоб в кожній області була однакова фіксована кількість годин подачі світла. Розуміємо, що це важко зробити з урахуванням різної кількості об’єктів критичної інфраструктури. Але наші фахівці наполегливо працюють над розробкою цієї формули, яка буде націлена на те, щоб в кожному населеному пункті люди, за можливості, отримували рівну за часом кількість електроенергії, –   пояснила Олена Симоненко.

Як бачимо, фахівці намагаються збалансувати час подачі електроенергії. Це робиться задля того, щоб всі споживачі знаходилися в рівних умовах. Віримо, що кількість часу, проведена без електроенергії, не буде тривалою, і ми зуміємо пережити важкий холодний сезон, і своєю стійкістю вкотре доведемо, що українці – це незламна нація!
За матеріалами:
https://my.ua/news/cluster/2022-12-11-energetiki-pratsiuiut-nad-formuloiu-de-kozhna-oblast-otrimuvatime-rivnu-za-chasom-kilkist-elektroenergiyi
https://www.unn.com.ua/uk/news/2006774-energetiki-pratsyuyut-nad-formuloyu-de-kozhna-oblast-otrimuvatime-rivnu-za-chasom-kilkist-elektroenergiyi

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11