Головним питанням паризької конференції стане «Рамштайн» для української енергетики

Як розповів під час Київського безпекового форуму надзвичайний і уповноважений посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, 13-го грудня у Парижі відбудеться міжнародна конференція для підтримки стійкості нашої держави протягом зимового періоду.
Під час однієї з останніх офіційних телефонних розмов з Володимиром Зеленським, Президент Франції Емманюель Макрон висловив рішучість допомогти Україні вистояти в умовах зими, коли російські удари завдали значної шкоди інфраструктурі електро- та водопостачання країни. Він запевнив, що Франція посилить свою підтримку у цьому питанні.
– Щодо майбутньої конференції, то плануємо обмінятися думками на тему, як краще допомогти Україні запобігти наступним ударам по критичній інфраструктурі і як подолати їхні наслідки. Хочу зазначити, що Президенти обох країн – і Емманюель Макрон, і Володимир Зеленський, щодня особисто працюють над підготовкою до цього важливого заходу, – акцентував де Понсен.

За його словами, в ході міжнародної конференції буде визначено п’ять пріоритетних напрямків, які торкнуться сфери енергетики, якості води, охорони здоров’я, транспортної інфраструктури та економіки України в цілому.
За словами посла, конференція матиме дуже практичне спрямування:
Хочемо створити координаційну раду щодо питань енергетичної допомоги Україні. Такий собі, «Рамштайн», тільки для енергетики. За аналогією з безпековим «Рамштайном». Я сподіваюсь, що ця конференція буде успішною, тому що за нинішніх часів вона вкрай необхідна.

Дякуємо прагненням країн-партнерів, котрі протягнули руку підтримки Україні у складні часи. Віримо у те, що разом подолаємо всі труднощі та зустрінемо визначний день спільної Перемоги над ворогом!

За матеріалами:
https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3625983-na-konferencii-v-parizi-obgovorat-ramstajn-dla-energetiki-posol.html
https://suspilne.media/329724-ramstajn-dla-energetiki-13-grudna-u-parizi-obgovorat-dopomogu-ukraini/
https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3605458-zelenskij-obgovoriv-iz-makronom-oboronu-ta-vidnovlenna-infrastrukturi.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11