Споживаємо розумно, враховуючи години пік

     Енергосистема України нині потребує підтримки з боку кожного споживача. Обладнання та лінії багатьох її об’єктів зазнали руйнувань або значних пошкоджень через влучання ракет від російських окупантів. Такий навмисний терор цивільної інфраструктури з боку рашистів призвів до значного зниження потужності та пропускної спроможності мереж. Енергетики щодня проводять відновлювальні роботи і роблять все можливе, аби утримати баланс в загальній державній енергосистемі. Та без допомоги кожного промислового і побутового споживача потрібного результату фахівцям не досягти. Як треба діяти, щоб допомогти утримати «енергетичний фронт»? Це питання сьогодні було ключовим на обласній нараді під головуванням військового комісара.

     У цьому офіційному заході взяли участь представники найбільш потужних енергоспоживачів Дніпропетровщини, серед яких і наш комбінат. Разом було розроблено чіткий план дій з метою максимальної економії електричної енергії.

     У цьому офіційному заході взяли участь представники найбільш потужних енергоспоживачів Дніпропетровщини, серед яких і наш комбінат. Разом було розроблено чіткий план дій з метою максимальної економії електричної енергії.

     Таким чином, з огляду на ситуацію в країні і прийняті рішення, комбінат у найближчий період працюватиме, обмежуючи свої потужності в години ранкового та вечірнього максимумів.

  • Найбільший дефіцит потужності в енергосистемі України спостерігається з 7.00 до 10.00 – вранці, з 17.00 до 22.00 – ввечері, – зазначає головний енергетик підприємства Павло Літун. – Це означає, що у зазначені періоди обладнання кар’єрів та фабрик комбінату не працюватиме. З 10 ранку до 17 години маємо більш лояльний графік, з урахуванням скорочення споживання на 25%. Час для активної роботи – з 22.00 до 7.00. При цьому хочу підкреслити, що графіки можуть змінюватись. Все залежатиме від безпекової ситуації та її впливу на енергосистему.

     За словами технічного директора Віктора Бондарця, всі колективи підприємства повинні чітко дотримуватись даної вказівки, а гірники кар’єрів – рішуче налаштовуватись на продуктивну нічну варту:

  • З метою максимально ефективного використання виділеного для повноцінної роботи часу наші кар’єри повинні вдень як слід готуватись до нічного виконання виробничої програми, без зупинки на ремонти.

     Головний енергетик переконаний, що подібного графіку розумного використання електроенергії мають дотримуватись і побутові споживачі, якщо хочуть уникнути примусових віялових відключень.

  • Культура споживання електричної енергії зараз вважається значним внеском у Перемогу України. Кожен з нас має усвідомити всю серйозність ситуації і зробити все від себе залежне для збереження балансу в енергосистемі країни, – підсумував Павло Павлович.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11