Актуально від Генштабу

     Триває 253 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Російські окупанти під тиском ЗСУ намагаються утримати тимчасово захоплені території. Ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ ефективно протистоять ворогам

     За добу українські військові відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області; Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка та Пречистівка на Донеччині.

     Авіація Сил оборони завдала по ворогу 21 удар. Під ураження потрапили райони зосередження озброєння та військової техніки, а також позиція засобів ППО ворога. Сили протиповітряної оборони збили 10 ударних дронів “Shahed-136” та БпЛА “Орлан”.

      Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 склади боєприпасів та 3 інших важливих військових об’єкти противника.

Російські терористи поливають вогнем нашу країну

     Ворог проводить обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по обʼєктах критичної інфраструктури та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

     Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

      Ударів російських окупантів зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Серед них такі: Куп’янськ Харківської області, Кременчук на Полтавщині, Невське Луганської області, Водяне, Вугледар, Красногорівка і Невельське Донецької області, Сміла на Черкащині, Нова Кам’янка Херсонської області та Тернові Поди на Миколаївщині.

      Зберігається загроза нанесення нових ударів та застосування ударних БпЛА, зокрема й з території республіки білорусь, яка продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України. На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

      Загарбники обстріляли:

     * на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Орликівка і Мурав’ї Чернігівської області та Вільна Слобода, Запсілля і Харківка на Сумщині;

     * на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Алісівка, Амбарне, Анискине, Гатище, Глибоке, Зелене, Козача Лопань, Красне, Мала Вовча, Мороховець, Огірцеве, Охрімівка, Соснівка, Стариця, Стрілеча та Хрипуни Харківської області;

     * на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Дворічна, Кам’янка, Крохмальне і Фиголівка Харківської області, Греківка, Невське, Площанка і Суходіл на Луганщині та Терни і Ямполівка Донецької області;

     * на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Зеленопілля, Майорськ, Нью-Йорк, Опитне, Роздолівка, Сіверськ, Соледар і Спірне Донецької області;

     * на Авдіївському напрямку – з танків та усього спектру артилерійського озброєння, в районах населених пунктів Кам’янка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області;

     * на Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Новопіль та Павлівка Донецької області;

     * на Запорізькому напрямку – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Дорожнянка, Мала Токмачка, Малинівка, Новоандріївка, Павлівка, Степове та Щербаки Запорізької області.

     * На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Окупанти знущаються з людей та привласнюють українське майно

     Російські окупаційні війська продовжують примусову “евакуацію” населення на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей. Їй підлягають мешканці населених пунктів уздовж лівого берега річки Дніпро від населеного пункту Велика Знам’янка Запорізької області до Нової Каховки на Херсонщині. За наявною інформацією, з 31 жовтня, з населеного пункту Горностаївка розпочато вивезення колаборантів із сімʼями, медперсоналу та обладнання з центральної районної лікарні. Місцевим жителям населеного пункту Нова Збур’ївка окупаційна влада дала 3 дні для самостійного виїзду вглиб окупованої території, або на територію рф. Населення попереджене, що з 5 листопада “евакуація” буде примусовою.

      Окупанти продовжують викрадення та вивезення автомобілів швидкої допомоги і обладнання з лікарень з населеного пункту Гола Пристань до міста Скадовськ.

      Окупаційна влада з 27 жовтня розпочала “ревізію” обʼєктів промислової сонячної генерації електроенергії. За результатами роботи, окупанти погрожують конфіскувати та вивезти обладнання підприємств, власники яких перебувають на підконтрольній українській владі території та відмовляються повертатися на тимчасово окуповану територію.

      На тимчасово зайнятій території Луганської області підрозділи російських окупаційних військ продовжують використовувати цивільне населення у якості “живого щита”. Так, за наявною інформацією, в місті Сватове, окупанти продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати та приводити дітей на заняття, незважаючи на обстріли.

Рашисти не рахуються з втратами

      За уточненою інформацією, підтверджено ураження противника за попередні дні. Так, у населеному пункті Першотравневе Миколаївської області знищено до 60 військовослужбовців, а у населеному пункті Василівка Запорізької області поранено до 50 російських загарбників.

      В результаті успішних дій підрозділів ЗСУ в Запорізькій області, за попередні дні окупанти доправили близько 100 важкопоранених до лікарень у містах Токмак та Мелітополь.

      В зв’язку з періодичною загибеллю колаборантів та відмовою від виконання своїх обов’язків, окупанти проводять конкурси на заміщення вакантних посад в органах окупаційної влади на тимчасово зайнятій території Запорізької області.

     Лише за добу втрати росії склали:

    • особового складу — 730 осіб,
    • танків — 20,
    • бойових броньованих машин — 27,
    • артилерійських систем — 22,
    • РСЗВ — 3,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 4,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 9,
    • спеціальна техніка — 1.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     З кожним новим ударом російських терористів по території України, наша мотивація зосереджувати всі зусилля для боротьби з ворогом лише зростає. Тож допомагаємо армії та дякуємо нашим відважним Захисникам, які на полі бою знищують рашистів. Сьогодні вітаємо з професійним святом справжніх Героїв — військових інженерів та воїнів ракетних військ і артилерії. Всі разом ми боремось за рідну Батьківщину та мир в усьому світі, день за днем наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11